|

Regina u Letećem cirkusu Montyja Pythona

Regina u Letećem cirkusu Montyja Pythona
0
Klix.ba
6.12.2014. u 09:20
12
komentara
0

dijeljenja
"Zatupi, zaglupi" naziv je novog singla i spota grupe Regina koji će biti objavljen 12. decembra, čije fotografije je napravio autor spota Andrej Leko.


Uoči izlaska vide frontmen benda Aleksandar Čović je poručio:"Ova pjesma je logičan nastavak pravca započetog singlom 'Kalimero', koji je nedavno objavljen. Spot, koji smo snimili u režiji Borisa Miljkovića, je parodija na tragikomičnu svakodnevnicu. To je naš 'Leteći cirkus Montyja Paythona'"."Zatupi, zaglupi" je priča o ekspertima globalne pohlepe i izopačenosti, koji podrivaju normalan život pojedinaca, ruše države i izazivaju ratove za račun današnjih vladara planete. Ipak nije sve tako crno. Ja se u životu nisam ismijao kao kada sam gledao radnu verziju spota", izjavio je Bojan Milićević, koji je napisao tekst za ovu pjesmu, a čija jedna strofa glasi:"I doći će ekspert
svetskoga glasa
U njegovoj ruci
Sudbine banak
I niko ne smije
Da talasa
Dok naplaćuje
Krvavi danak
Zatupi, zaglupi..."Nakon objave ovog singla bend kreće sa koncertnim aktivnostima, pa će tako svirati na otvaranju zimske sezone u Sportskom centru Jahorina 13. decembra.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...