Muzika
0

Red Bull RapLika: Otvorene prijave za freestyle rap prvenstvo

Klix.ba
Prijave za takmičenje u freestyle repanju Red Bull RapLika su otvorene i trajat će od utorka 12.04. do srijede 11.05.2016. godine. BiH finale slijedi 04.06., a u međuvremenu hip hoperi mogu uživati u novini koju ovo takmičenje donosi: online borbama.

Prvi, testni online battleovi uspješno su održani u ponedjeljak 11.04., a sudeći po reakcijama stvari će se tek "zakuhati".

Red Bull RapLika je takmičenje u freestyle repanju, odnosno improvizaciji i sklapanju rima na licu mjesta. Svojevrsni je nasljednik takmičenja Red Bull MC Battle, koje je 2010, 2011 i 2012 izazvalo izuzetno interesovanje hip hop zajednice u BiH i cijeloj regiji.

Prijave za takmičenje su otvorene od utorka 12.04. do srijede 11.05.2016. godine, a učesnici se mogu prijaviti putem web stranice www.redbullraplika.com. Način prijave je jednostavan: potrebno je registrovati profil, i potom snimiti i uploadovati jednominutni video sa rap improvizacijom na zadane riječi. Žiri će potom između pristiglih video-prijava odabrati 32 najbolja MC-ija, koji će se 04.06. u BiH finalu boriti za naslov najboljeg bh. freestylera.

https://www.youtube.com/watch?v=mFmxuhv2Oqk

Pogledajte video tutorial u kojem popularni reper Frenkie, inače jedan od sudija takmičenja, pojašnjava kako se prijaviti i koristiti web stranicu Red Bull RapLika.

No, i prije državnog finala biće dosta battleova, jer ovo takmičenje uvodi jednu novinu: borbe online. Naime, korisnici stranice moći će brusiti svoju vještinu hip hop improvizacije vježbajući na web stranici, u online borbama jedan-na-jedan "u četiri oka" sa drugim MC-ijevima, ili u online borbama jedan-na-jedan pred publikom.

Borbe pred publikom održavaće se svakog ponedjeljka u terminu od 20 do 22h, a publika će moći da prati borbe i glasa za svoje favorite. Prvi, testni battle već je održan u ponedjeljak 11.04., i može se reći da je premijera bila vrlo uspješna. Sudeći po početku, za očekivati je da naredni ponedjeljci od 20 do 22h budu centralni termin za hip hop fanove.

Detaljne informacije i prijave na www.redbullraplika.com, a sve vijesti na Facebook stranici takmičenja.