Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
rambo je covjek koji je, kada je trebalo imati najvise onoga sto nasi politicari nemaju, uz balasevica jedini hrabro ustao protiv miloseviceve politike i ratova koje je vodio na prostorima ex yu. radi toga su mu bila oduzeta sva autorska prava, a samo on (i dragi Bog) zna sta je jos prolazio u to vrijeme, kada su i ptice sutale. zato je bio i ostao car!
zavjera kapitalisticko - masonska, i upali foluska... rambo je CAR !!!!
Mozes misliti kad Balkanac pocne dijeliti savjete i kritikovat. Neka je i Rambov Rambo ali ako vec zivi u korumpiranoj Crnoj Gori u kojoj vladaju jos uvijek plemenski zakoni, zemlji mafije... itd.. mogao je prvo napisati pjesmicu o toj problematici. Po toj logici cijeli Eurosong 2012 je mogao napraviti po jednu pjesmicu na temu Crne Gore samo od 1991 pa na ovamo... Dubrovnik, Hercegovina, divlje horde.....................
I got only one rule always stay cool like a swimming pool NAJBOLJI DIO. TREBA GA PRIMJENJIVATI :-D
@kiki, joj, kako mislis da nisu skontali. zar ne vidite koliko je covjek ulozio simbolike u ono par minuta? da ti ja dovedem magarca pred vrata sta bi ti pomislio? i da izadjem onako odjeven i sa masnom kosom. eh, jedino da je pokazao guz mozda bi se upalile misaone lampe??!! treba malo ludosti za sve ovo, on toga ima dovoljno i ne znam u cemu je skandal. pustite ramba, ajmo ogovarati sise!
Sve je dobro zamislio, koncept, originalnost, poruka mrak i tu se potvrdio kao onaj dobri stari Rambo: Ovaj drugi dio, koji je za Eurosong bitniji vokal, muzika... su najiskrenije ODRON i tu je pao sasvim opravdano. Imao je Rambo i boljih dana, shvatam da je prije svega umjetnik ali ipak je i muzicar, treba ovo neko i slusat. Ja zbog \"poruke\" mogu poslusati par puta al da kupim CD i slusam OVO nema SANSE. Ukratko vise truda manje preseravanja.
kiki, tuga i čemer i ostali euro-onaničari; po čemu to današnja evropa nije fašistička? Najviše fašista, uredno prijavljenih je gore. Skandinavija, leglo fašizma. Za njih je Balkan umro sa Aleksandrom Karađorđevićem u Marseju, 1934. I opet zaživio 1992. Dakle, kad neko sa ovih prostora, uđe nekako u eter i kaže - to što je Pušić rekao, onda je to uspijeh. To što vi gospodo imate potrebu da se uvučete u debelo crijevo svakome ko ne govori naš jezik, to je odlika mentaliteta. Crnogorac Pušić nema. Nemam ni ja. Najsretniju ću biti kad ti i takvi napuste moju zemlju i puste nas da živimo, kako znamo i umijemo.
Nastup monoton, a on nije za Eurosonga vec da pjeva po regionu. One babe su uzas zivi kao i Irska i Danska. Moldavija je super.
Skontali smo mi poentu pjesme jer poznajemo njegov humor. Pitaj malo strance, ima dovoljno foruma, šta oni misle... Svi misle da je frajer retardiran i da je bio višak na euroviziji. Ima dosta komentara tipa \"Crna Gora nikad nije bila u finalu, mislim da znamo zašto\" A budi i ti malo objektivan, bi li ti skontao da si na primjer šveđanin ili belgijanac ili španjolac? Bi, al\' u guzici. A i da su skontali, svako normalan bi pomislio \"ko ga je tjerao da ide na eurosong ako mu se ne sviđa?\" Usput, muzika i nastup su bili čisto sraaaanje kako god okreneš.
Gaby Wolscham, noćna mora Larisse Riquelme
hahhahahah oplakooooo
slusajte, rambo im je ocitao svima bukvicu. magarac i on, on na magarcu, magarska pjesma o propaloj zajednci. ostao je vjeran svom magarcu pa makar. i nije on ba glup, mozda jest malo. ;) sto se tice politike u pjesmi, pa sta? svako nek otpjeva sto mu je na dusi, on je to uradio i svaka cast, jer malo je takvih danas. i nemojte biti blesavi i misliti da eu gradanji nisu razumili, dosta dobro oni znaju kontati, i slike govore hiljadu rijeci. gledali su spot, pa prema tome... rambo ti si car
Isto je Evropa mislila o Rambu Amadeusu. Mislili bu.dala koja ne zna ni pjesmu da napiše, ni nastup da napravi, niti da priča engleski. To su ONI mislili. To nije ono što je Rambo mislio svojom pjesmom. Znači nije ostvario namjeru. Nije ga nikome šu.knuo. I zadnje, Eurosong se gleda zbog PJESAMA. Imamo dosta politike na svakom koraku, ne treba je trpati i ovdje.
Meni je žao što dosta ljudi ovdje ne konta da muzika NIJE politika. I \'vamo psuju Evropu, i govore \"e nek\' im ga je Rambo šu.knuo, fa.šisti!\" Prvo, ne mogu da vjerujem da u našem vremenu ima toliko needukovanih lju.di, koji nisu nosom mrdnuli iz svog mjesta, a Evropu nazivaju fašističkom... Imaju li oni pojma šta je fa.šizam uopšte? Drugo, Rambo ga nikom nije šuk.nuo, kao što neko prije mene navede, da bi ga nekom šuk.nuo, on to mora skontati. Da kinez nešto opsuje rusu na kineskom, šta mislite hoće li se rus osjećati uvrijeđenim? Misliće \"ovaj kinez nepismen, ovdje doš\'o, a ne zna pričati ruski\".
Pjesma je odlična - ali vam treba očigledno prevodilac. Neka vam primitivizma, turbo - folkaši.
Bravo Rambo, mamu im kapitalisticko-fasisticko-europejsku! Rambo legendo! Fuck fuckin EU!
joj pjesme ja bi ga u zatvos strpao mozda sam staromodan ali..