Smeta mu medijska pažnja
0

Rambo Amadeus: Osjećam se kao Paris Hilton

Sarajevo-x.com
Crnogorski predstavnik na Eurosongu Rambo Amadeus kazao je za srbijanski Blic da mu pomalo smeta sva pažnja koju u posljednje vrijeme dobija od medija te da se na momente osjeća besmisleno kao Paris Hilton.

Iako još uvijek nije predstavio pjesmu "Euro neuro" s kojom će nastupiti u Bakuu, Rambo Amadeus već uveliko stiče obožavatelje po svijetu i daje intervjue za strane medije.

Evropi, kaže muzička legenda, želi poslati poruku da je humor dobra terapija. Na pitanje da li se pokajao što je pristao da predstavlja Crnu Goru na Eurosongu, dogovara:

"Ja sam po profesiji muzičar, ispred mene je postavljen profesionalni izazov. Bilo bi krajnje kukavički da sam zbog rizika da ću nekoga razočarati, iz lične udobnosti i oportunizma prema publici odbio ovaj za mene novi i veliki posao. Mnoge moje kolege su upravo svojoj publici postale dosadne pokušavajući da imitiraju same sebe iz svoje najpopularnije faze. Mnogi nemaju tri čiste ni frizuru da promjene, a kamoli žanr. Meni je promjena, traženje novog izraza, izazov. S druge strane, smeta mi što sam postao zanimljiv žutoj štampi, osjećam se na momente besmisleno, kao Paris Hilton. Ali svako čudo za tri dana. Čim prođe Eurosong, žutoj štampi ću opet postati dosadan, jednako koliko je ona dosadna meni".

Rambo Amadeus će za razliku od naše predstavnice Maye Sar te predstavnika Hrvatske, Slovenije, Srbije i Makedonije, nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri.

"Nažalost jedini sam iz bivše Jugoslavije u prvoj plufinalnoj večeri pa nema pravo niko od tih zemalja da glasa, tako da moj plasman zavisi samo od glasova ostalih zemalja. Taj pakleni plan da se oslonim na dvanaestice iz okruženja slavno je propao. Sad se uzdam u se i u svoje kljuse", kaže Rambo.