BKC
0

Rade Šerbedžija večeras pred sarajevskom publikom

FENA
Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija
Jedno od najvećih regionalnih teatarskih i glumačkih imena Rade Šerbedžija, koji je prije nekoliko godina dotaknuo i muzičku karijeru, održat će večeras koncert na sceni Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu, u pratnji svog benda "Zapadni kolodvor".

Šerbedžija će na ovom koncertu, kojim će se prvi put u velikoj dvorani predstaviti ovdašnjoj publici, pojaviti sa šarolikim repertoarom kompozicija s njegova dva albuma - "Imam pjesmu za tebe" i "Ponekad dolazim, ponekad odlazim", kao i onima iz starijeg opusa.

Vlasnik Agencije "Croatia studio", koja je i organizator koncerta, Željko Kozina istaknuo je za Fenu da koncerta Radeta Šerbedžije izaziva veliko zadovoljstvo, s obzirom da je riječ o vrhunskom umjetniku.

On ističe da ga šira publika doživljava prvenstveno kao teatarskog i međunarodnog filmskog glumca. Međutim, uz tu teatarsku i filmsku karijeru u posljednjih nekoliko godina Šerbedžija se za svoju i ljubav svoje majke posvetio i muzici.

"Već je izdao dva albuma - prvi "Imam pjesmu za tebe" izdat je prije nepune tri godine i na njemu je bilo samo jedno njegovo autorsko djelo, uz nekoliko prearanžiranih narodnih i drugih pjesama. Posljednji album "Ponekad dolazim, ponekad odlazim" je u mnogim elementima drugačiji. Na njemu je čak šest autorskih Šerbedžijinih uradaka te se on ovdje pokazuje u jednom sasvim novom svjetlu i dimenziji", naglašava Kozina.

Najavio je da Rade Šerbedžija u rano proljeće iduće godine planira izdati novi album, čime će krenuti u novom stvaralačkom i kreativnom smjeru.