{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Rade Šerbedžija raspjevao Sarajlije

S
11.9.2011. u 08:46
0
12
Rade Šerbedžija raspjevao Sarajlije
0
Jedno od najvećih regionalnih teatarskih i glumačkih imena Rade Šerbedžija, koji je prije nekoliko godina dotaknuo i muzičku karijeru, održao je u subotu navečer koncert na sceni Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu, u pratnji svog benda "Zapadni kolodvor".
Šerbedžija se na ovom koncertu, kojim se prvi put u velikoj dvorani predstavio ovdašnjoj publici, pojavio sa šarolikim repertoarom kompozicija s njegova dva albuma - "Imam pjesmu za tebe" i "Ponekad dolazim, ponekad odlazim", kao i onima iz starijeg opusa.

Šerbedžiju šira publika doživljava prvenstveno kao teatarskog i međunarodnog filmskog glumca. Međutim, uz tu teatarsku i filmsku karijeru u posljednjih nekoliko godina Šerbedžija se za svoju i ljubav svoje majke posvetio i muzici.

Već je izdao dva albuma - prvi "Imam pjesmu za tebe" izdat je prije nepune tri godine i na njemu je bilo samo jedno njegovo autorsko djelo, uz nekoliko prearanžiranih narodnih i drugih pjesama. Posljednji album "Ponekad dolazim, ponekad odlazim" je u mnogim elementima drugačiji. Na njemu je čak šest autorskih Šerbedžijinih uradaka te se on ovdje pokazuje u jednom sasvim novom svjetlu i dimenziji.Šerbedžija u rano proljeće iduće godine planira izdati novi album, čime će krenuti u novom stvaralačkom i kreativnom smjeru. Koncert u Sarajevu organizovala je agencija "Croatia studio".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: