Sloga
0

Prvi solistički koncert "Santos Brothersa" u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Trenutno najmlađi bend na Balkanu, "Santos Brothers", favorit je na sve popularnijem Ratu bendova i svake nedjelje dobijaju hvale vrijedne epitete, pune novinske stupce, fanovi iz dana u dan postaju sve brojniji, a iza ovog uspjeha stoje tri dječaka. Oni će u klubu Cinemas/Sloga 11. decembra u 21 sat održati prvi solistički koncert u Sarajevu.

"Santos Brothers" su Stefan Šantoši (16) - gitara i vokal, Jovan Erečković (14) - bas gitara i Miloš Šantoši (12) - bubanj. Sviraju iz dječačke ljubavi prema muzici, a podudarni karakteri i stilovi daju im energiju kojom plijene na sceni.

Pakleni tempo, sastavljen iz školskih obaveza, proba, brojnih nastupa i učestvovanja na Ratu bendova, ostavlja im zaista malo vremena za sve obaveze, no to im ne smeta, jer onog momenta kad iziđu na scenu, pretvaraju se u čistu energiju.

Svake nedjelje njih trojica sa roditeljima kreću u Sarajevo, ovdje zapale atmosferu, poberu glasove žirija i publike, a kad se sve završi, negdje oko ponoći, kreću kući. Treba stići u školu. Ali i to je rock'n'roll.

Santos Brothers su atipični predstavnici svoje generacije i sa dugim kosama, kožnim jaknama i žestokim zvukom pravo su osvježenje i dokaz da rock'n'roll ne umire. Repertoar ovih dječaka sastavljen je iz rock klasika: ZZ Topa, Deep Purplea, Jimyja Hendrixa, Scorpionsa, Whitesnakea, Led Zeppelina, te brojnih drugih kultnih rock numera.

Pored redovnog repertora, bave se i stvaranjem vlastite muzike, pa iza sebe već imaju autorski album, simboličnog naslova "Biti mlad", a pored naslovne, tu su i "Mi živimo za rokenrol", "Sviraj rokenrol", "Da li da učim", itd. Sve aranžmane potpisuje Stefan Šantoši, kao i tekstove, zajedno sa Reljom Jovinim.

Otac jednog od rock dječaka za Santos Brothers kaže kako rokenrol više nije muzika bunta ali može da bude zajednički izbor roditelja i dece. Za uspjeh, tvrdi da je zaslužan "entuzijazam, kompletna formacija, čista glava. Nisu opterećeni. A to je najbitnije."