Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Irancima je muzika u genima. Ipak je Iran je kolijevka muzike. 70-tih je iranska pop rock scena bila izuzetno velika mozda cak i najkvalitetnija iza americke i engleske scene. U svakom slucaju poznavaoci muzike je smatraju najorginalnijom. Ali je cak i tu propaganda ucinila svoje. Ljudi ne znaju da su je i nastanak grcke i turske muzike najvise uticaja bilo upravo iz Irana. Medjutim nikada nikome jos nije uspjelo da na tako subtilan nacin prenese toliku dubinu emocija.
I sta si sad sa time htio reci na temu koja glasi da su Iranu ZABRANJENI NASTUPI ZAPADNIH MUZICARA... znaci njima je muzika u genima pa ne vole stranu .. ne kontam
@Musta0Fagaragic Muzika je muzika a politika nesto drugo.. kakav god da na sistem na snazi irancima je muzika dio identiteta.. drugacije bi bilo da je ova zabrana u nekoj kulturno nerazvijenoj zemlji. iranci su postavilo nivo za sve.. nisu ni namanje jednodimenzijalni, naprotiv..kontas. osim toga strana muzika je svo vrijeme bila prisutna u iranu.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Schiller je halal muzika, potvrđujem
Hairli nek bude.