Legendarni "morski vuk"
137

Prošle su četiri godine od smrti Olivera Dragojevića, supruga mu poručila: Platit ćeš mi

N. O.
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Legendarni hrvatski pjevač Oliver Dragojević preminuo je prije tačno četiri godine, a brojne zvijezde tamošnje muzičke scene odat će počast njegovom liku i djelu večerašnjim koncertom "Trag u beskraju" koji će se održati u Veloj Luci.

Oliver je preminuo 2018. godine u 71. godini života, nedugo nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća, a region i dalje oplakuje legendarnog muzičara koji je iza sebe ostavio "trag u beskraju".

Posebno emotivnu poruku na godišnjicu smrti pjevača uputila je njegova supruga Vesna.

"Dragi naš dida. Svi smo tu. Nas 14. Danas su tu i tvoji prijatelji. Puno njih. Danas je dan za pismu, ne za plakanje. Svi nam se javljaju i tvoji obožavatelji dolaze. Pričaju na svim jezicima, ja kliman glavom, prepostavljam da te hvale. Ostavio si nam veliki teret. Sad su se prebacili na mene, znaš da sam to vješto izbjegavala", započela je poruku Vesna Dragojević.

[FBPOST]https://www.facebook.com/vesna.dragojevic.5623/posts/1240777426673822[/FBPOST]

Priznala je i da se u posljednjih godinu dana više fotografisala nego za cijeli život uz napomenu da se večeras održava "veliki koncert".

"Znam da bi gušta' svirat' i pivat', ali ovaj put oni to rade za tebe. Puno mladih i tvojih starih prijatelja. Znam da ti nije draga ovolika pompa oko svega toga. Mi smo samo promatrači i nismo u organizaciji", nastavila je.

"Ako se ikad sretnemo, platit ćeš mi za ovo. Volimo te do kraja života", poručila je na kraju.

"Veliki koncert" koji je najavila Vesna održat će se u Veloj Luci, a nastupit će neka od najvećih imena hrvatske scene poput Doris Dragović, Petra Graše, Zorice Kondže i Dine Jelusića.

Odlazak legendarnog hrvatskog pjevača oplakivao je cijeli region, a njegovom ispraćaju u Splitu prisustvovalo je na hiljade ljudi te stotine brodica koje su Olivera poslale na posljednju plovidbu.

Tada su njemu u čast zazvonila zvona katedrale svetog Duje, a njegova je želja bila da ga pokopaju u Veloj Luci.