Godišnjica smrti Jacksona
0

FOTO+VIDEO / Prošla je godina bez Kralja popa

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Prije godinu dana preminuo je Kralj popa, Michael Jackson. Svijet je bio šokiran. Fanovi nisu mogli povjerovati da se život velike zvijezde ugasio... Jacskon je umro u 50. godini od srčanog udara. Kasnije će se za njegovu smrt optužiti ljekar Conrad Murray, jer mu je navodno dao prekomjernu dozu anestetika propofola.

Godinu dana nakon smrti legendarnog pjevača život njegove porodice i prijatelja se nastavio normalno odvijati. Djeca Michaela Jacksona, Prince Michael, Paris i Blanket sada žive kod pjevačeve majke Katherine Jackson u Encinu u Kaliforniji, gdje je i sam Michael nekada živio.

Kuća u kojoj djeca borave je pravo svetište posvećeno Michaelu. Na sve strane se nalaze slike koje podsjećaju na preminulog muzičara.

Michael Jackson dugo godina skrivao svoju djecu od očiju javnosti, no njegova majka je nešto popustljivija. Trudi se da njeni unuci vode normalan život, a na jesen ih planira upisati u privatnu školu gdje će djeca moći steći nove prijatelje, s obzirom da su do sada uvijek učili kod kuće.

Danas, godinu dana nakon smrti pjevača, djeca se prisjećaju oca... Mada, niti u jednom trenutku ga nisu zaboravili... On je uvijek u njihovim mislima.

”Otkako sam rođena tata je bio uz mene. On je najbolji otac kojeg možete zamisliti”, kazala je Paris nedavno, dok je Prince Michael dodao kako je njegova poruka kroz sve pjesme koje je otpjevao bila jednostavna – ljubav.

Godinu dana nakon smrti muzičara svijet i dalje tuguje. Kako su nedavno izvijestili mediji Jacksonov imetak, procijenjen na sto miliona dolara, u godinu dana od njegove smrti uvećan je za milijardu, uglavnom od postumne prodaje ploča i memorabilija.

Na današnji dan fanovi Michaela Jacksona će upaliti svijeću i prisjetiti se velikog muzičara, ali i velikog čovjeka.

On je iza sebe ostavio mnogo... Ostavio je jednu čitavu kulturu i pjesme koje će odjekivati čak i onda kada se malo ko bude sjećao i njegovog lika.