Promocija uz ovacije publike: Adna i Damir oduševili publiku u Monumentu

Klix.ba
23.11.2015. u 19:30
327
16
Promocija uz ovacije publike: Adna i Damir oduševili publiku u Monumentu
327
1/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
U prepunom Jazz klubu Monument danas je održana promocija pjesme "Na staroj adresi" Damira Džakića i instrumentale "Reborn" Adne Mehić.
Damir i Adna prijatelji su već sedam godina, a njihova ljubav prema muzici mnogo je starija. S obzirom da su skupa počeli na Akademiji Pink panter kod Ake Hukelića odlučili su da i svoja prva muzička stvaranja zvanično promovišu skupa.
Pjesma "Na staroj adresi" rađena je u tuzlanskom muzičkom studiju Obala i Damir kaže da je čekao pravo vrijeme da se s njom i zvanično predstavi.

Adna Mahić svoju instrumentalu "Reborn" snimila je u sarajevskom studiju Galaxy production. Već sedam godina svira akustičnu i električnu gitaru. Ova mlada i talentirana djevojka već je mnogim muzičarima zapala za oko i uho, a i sama je učestvovala u nizu manifestacija, te imala brojne nastupe u medijima.

"Muziku sam radila sama, a aranžman zajedno sa Mirzom Balićem. Bas gitaru je svirao Kenan Imamović. Klub je bio ispunjen do zadnjeg mjesta, odazvalo se mnogo ljudi, među njima i Neno Murić, profesor Safet Kapo, Azur Jahić, Sayid Rezić, Adis Čović, Gordan Dizdarević Grk, Elmedin Kadrispahić, Sabahudin Topalbečirević i mnogi drugi. Promocija je popraćena uz ovacije publike i smatram da je instrumentala prihvaćena i više nego dobro", rekla je Mahić za Klix.ba.


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: