Heineken Music Stage
0
Prljavci 'rasturili' Dom mladih
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
prije rata , nikada nisu uspjeli da prodju u Sarajevu, za razliku od Parnog Valjka koga su Sarajlije [one bivse] volile, Kazaliste su iz neopravdanih razloga mrzile.. Sjecam se njihovog kocnerta u Domu Mladih kada je na kraju Houra isfrustriran razbio gitaru na pozornici.. Inace sve poslje albuma \"Korak do Sna\" je smece i cista komercijalizacija, a Hora je htjeo da postane nesto kao hrvatska verzija bregovica
Koja je svrha rasprave u virtualnoj konverziji.Bolest nije kraj,hehehehe
Pa to meni nije nista vise nego fuserenje, svirati pjesmu sa najboljim ritmom u nekom laganom folu, iskren budi pa reci da nisu bili na vrh nivou, i shvatam ja kako oni imaju fkt puno albuma i sve to i mozda ne mogu sve da odsviraju, ali ako im sta valja onda su to njihove balade, koje 100% nisu trebali zakidati. Improvizacija nekih tamburica i nije ti bas potrebna, jer kad je vec usporio mi plesemo mogao je improvizovati i uzalud vam trud sviraci kao sto vecina bandova to uradi i zvuci super, jer nije moguce da oni ne mogu improvizovati tu pjesmu. Za pjevaca si upravu to je fkt do mene ! Znam da bogovic pjeva ti pjesmu, ali ipak mislim da su i nju mogli opaliti ili kao nista umixati sa ostalim stvarima koje su mixali. Ne kazem ja da nastup nije bio dobar, ali za jedan takav band to moze 10x bolje, i jos da napomenem da je ovo sranje sa kartama ogroman propust organizatora, ljudi koji vole kazaliste nisu ga mogli cuti jer su seronje koje znaju 2 pjesme imali karte.Totalno sranje !!
@Diavolo svasta ti nesto napisa al evo da ti ja kao veliki fan ove grupe neke stvari objasnim... Kao prvo najbolje pjesme sto spominjes tj balade, su izmiksali sto po meni nije lose jer su ih tako skoro sve barem malo otpjevali, da ne bi kasnije bilo nisu nesto pjevali, a ovako je sve stalo u jedan koncert... Druga stvar, to nije drugi pjevac, vec glavni clan benda koji ga je i osnovao, i on pjeva neke pjesme, pa je tako njih i pjevao na koncertu kao npr Heroj ulice, Ako trazis nekoga itd... Pjesmu uzalud vam trud sviraci je pjevao na playback kao zadnju pjesmu iz cistog razloga, jer se cuju tamburice koje daju poseban smek pjesmi, inace da su je svirali ne bi to bilo to... Cetvrto nisu pjevali pjesmu crno bijeli svijet, jer je tu pjesmu pjevao prvi pjevac PK Davorin Bogovic tako da nema smisla da neko drugi pjeva samo tu jednu pjesmu... Pjesmu mi plesemo su pjevali u verziji mi pijemo sto inace pjevaju na koncertima i bas je bila puna ritma, samo sto je u uvodu malo upeglao
Sta djeca znaju o zavicaju i muzici.... kako mozete govoriti da je bilo dobro kad su svoje najbolje hitove skratili pjevaju samo refren i jednu strofu pa nesto mixaju....druga stvar nes shatro mijenjaju pjevace, pola koncerta nije pjevao covjek koji je inace pjevac kazalista... treca stvar, pjeva jedan od najvecih hitova (uzalud vam trud sviraci) na playback, cetvrta stvar nisu pjevali jednu od onih stvari koja je kazaliste probila na ovo mjesto gdje je sad (crno-bijeli svijet)...isto tako pjesmu koja je puna ritma (mi plesemo) su svirali nekako sporo traljavo.... nije vidjelo rock n rolla...al hajd nebitno to! Ljudima svaka cast i sa ovim sto su uradili, dobar je koncert bio ali ipak nije to na njihovom nivou, moglo je ovo dosta bolje !
Odlican nastup, odlicna muzika za sve generacije. Konacno da se i u Sarajevu moze otici na kvalitetnu svirku. Nadam se da ce sto prije organizovati koncert u Zetri ili Skenderiji!!!
Nemas veze s mozgom-Kazaliste je vrh-a volimo ih bas zato sto su pjevali 90-ih...idi kod Dode u B.Luku na trube hehehe pa tamo seri
ti shejtane u zetru pa slusaj moj ummete
NAJJACI UBJEDLJIVO:DODJITE NAM OPET NE DA PRODJE OPET != GODINA
Shejtane, ništa nisu prilagođavali, cijela sala je pjevala Ružu Hrvatsku, Marinu sa očima boje nekom Dunava a nekom Dinama, i bilo nam praaaaaavo dobro. A tebi možda dragi alah sreću da pa ti dođe Dino Merlin. Kako ti Iri reče, mani se više ratnih tema i ostalih gluposti, opusti se i uživaj pa makar i uz Dinu Merlina.
@shejtanVrbas - rat je zavrsio aj kani se više te glupe teme - @minja - sta ti znaš, najverovatno samo slušaš cajke pa neznaš sta valja @a mi buranij - bilo je prošle godine u 12 mjesec u travniku i široki brijeg koncert Prljavo Kazalište
Samo je u Bosni moguce vidjeti mladu raju na koncertu staracke grupe. U normalnom svijetu starosna dob publike prati starosnu dob onog ko izvodi svirku, dok smo mi lijep primjer konzerviranosti i robovanja proslim vremenima.
bice Hari dogodine... :D
Hoce li ikad iko igdje organizovat koncert Kazalista za nas ostale? termin iza dvanaest sati i pozivnice nije ocito za nas sitnu buraniju.
haj ne seri shejtane, daj primjer i dokaze za tvoju tvrdnju pa se javi a ne da samo kenjas.