Muzika
2

Prevaranti uzeli milione dolara tvrdeći da organiziraju koncerte Rihanne i Lady Gage

Klix.ba
Rihanna
Rihanna
Dva prevaranta uzeli su milione dolara od koncertnih promotora pretvarajući se da organizuju koncerte zvijezda kao što su Rihanna i Lady Gaga.

Vincent Carroll i Meceo McEaddy uzeli su više od dva miliona dolara od produkcijskih kompanija širom svijeta, koje su im plaćale da organizuju koncerte koji nikad nisu održani.

Prevaranti su svoju zaradu potrošili na luksuzni život, automobile, hotele i skupi nakit, tvrde tužioci iz New Yorka.

Carroll (47) i McEaddy (38) optuženi su za pretvaranje da su posrednici sa bliskim vezama sa Lady Gagom, Keshom i Rihannom. Optuženi su za veliko razbojništvo i prevaru.

Brazilski koncertni promotori ih optužuju da su za organizaciju Rihanninog koncerta u Rio de Janeriuz uzeli avans od milion dolara. Navodno su dogovorili i nastup Lady Gage na privatnoj zabavi u Meksiku, za šta su uzeli 650 hiljada dolara. Treća optužba se odnosi na organizaciju koncerta Keshe.

Državni tužilac Cy Vance naveo je u optužnici da se optuženi terete za prevaru koncertnih promotora širom svijeta.

"Rihannina pjesma 'Please Don't Stop the Music' mogla bi biti himna za legije razočaranih fanova koji su čuli za njen koncert u Brazilu, a onda čuli da je otkazan prije nego su karte uopće krenule u prodaju. Optuženi su kapitalizirali na popularnosti tri poznate svjetske pop zvijezde i ukrali dva miliona dolara od promotora. Moj ured će nastaviti da pronalazi i tuži one koji zloupotrebljavaju povjerenje svojih žrtava kako bi profitirali", rekao je Vance.

Tokom sudskog saslušanja, sudija je izazvao smijeh prisutnih kada je rekao da nije čuo za neke od zvijezda spomenutih u prevarama. Kako piše New York Post, za Rihannu uopće nije čuo, dok je za Lady Gagu čuo, jer je član njegove porodice išao sa njom u srednju školu.