U 76. godini
221

Preminuo je čuveni bh. muzički producent Muradif Brkić

N. C.
Muradif Brkić
Muradif Brkić
Preminuo je Muradif Brkić, bh. muzički producent i nekadašnji direktor Sarajevo-diska, u 76. godini nakon teške bolesti.

Vijest o smrti bh. muzičkog producenta potvrdila je Hanka Paldum, njegova bivša supruga s kojom je imao dvoje djece.

"Dijelim iskrenu bol sa mojom djecom i njegovom porodicom i molim Gospodara da nam svima podari sabur, a Muradifa nagradi za svako dobro koje je na dunjaluku posijao. Njegovim odlaskom ostala je velika praznina na bosanko-hercegovačkoj muzičkoj sceni. Otišao je najveći muzički producent, vizionar i poznavalac muzičkih prilika ovih prostora. Učio je od naboljih jugoslovenskih diskografa i producenata, koji su nakon izvjesnog vremena i sami priznali, da ih je sve nadmašio i ukazujući mu najveće poštovanje! Nesebično i s ljubavlju je pružao pomoć mnogim mladim pjevačima, muzičarima i autorima, koji i sada uživaju ogromnu slavu okićeni Muradifovim stvaralaštvom, među kojima sam i ja! Neka mu njegova duša pronađe najljepše mjesto u Dženetu u okrilju Allahove milosti", navela je Hanka.

Muradif je prije pet godina preživo težak moždani udar zbog kojeg mu je bio oduzet govor, ali i sposobnost pokreta ruke i noge desne strane. Za njegov oporavak šanse su bile skoro pa nikakve, a bio je dugotrajan i težak.

On je bio u 20-godišnje braku s Hankom Paldum s kojom ima kćerku Minelu i sina Mirzada.