Gitarista i tekstopisac
0

Preminuo Boon Gould, osnivač britanskog pop rock sastava Level 42

Klix.ba
Foto: Sky News
Foto: Sky News
Rowland "Boon" Gould, osnivač britanskog pop rock benda Level 42, preminuo je u 64. godini. Gitarista je pronađen mrtav u svojoj kući u Dorsetu ranije ove sedmice, prenosi Sky News.

U poruci na Twitteru njegov brat Phil, koji je također jedan od suosnivača grupe, napisao je kako je slomljen otkako je čuo za ovu vijest.

"S bolom u našim srcima moramo saopćiti da je preminuo naš dragi prijatelj i brat Boon Gould. Policija u Dorsetu potvrdila je da je on pronađen mrtav u svom domu u utorak ujutro", kazao je pjevač i basista sastava Level 42 Mark King.

Formiran 1979. godine od braće Gould, Marka Kinga i klavijaturiste Mikea Lindupa, Level 42 je imao niz hitova tokom 80-ih i ranih 90-ih godina prošlog stoljeća uključujući "Lessons In Love", "Running In The Family" i "Something About You".

Braća Gould i King su odrasli svirajući zajedno u grupama koje su osnivali kao tinejdžeri, a kasnije se sreli sa Lindupom u Londonu. Iako je Boon Gould napustio Level 42 samo nekoliko mjeseci prije brata, nastavio je da piše tekstove i pridružio se bendu kako bi gostovao na koncertu 2012. godine.