Omaž kolegi
1

James Blunt se emotivnom objavom na Twitteru oprostio od Keitha Flinta

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Poznati britanski pop pjevač i tekstopisac James Blunt emotivnim postom na Twitteru oprostio se od frontmena sastava The Prodigy Keitha Flinta koji je u svom domu u Essexu izvršio samoubistvo.

Naime, u svom tvitu James Blunt je pohvalio kolegijalnost Keitha Flinta koji spada, prema Bluntovim riječima, u red rijetkih muzičara koji su mu pružili podršku na samom početku njegove karijere.

"Na dodjeli Q nagrada prije više godina, kada je Noel Gallagher rekao da napušta Ibizu jer sam ja preselio tamo, kada je Damon Albarn odbio da se fotografira sa mnom, kada je Paul Weller govorio da bi radije pojeo svoja gov*a nego radio sa mnom, Keith Flint je došao, zagrlio me i rekao kako je oduševljen mojim uspjehom", napisao je James Blunt na svom Twitteru.

Ove riječi Jamesa Blunta napisane u čast Flinta naišle su na oduševljenje Twitter publike britanskog kantautora, a jedan od njegovih mnogobrojnih fanova napisao je kako ljudi u Keithu Flintu mogu naći uzor kada je riječ o solidarnosti s kolegama.

"Keith, sreo sam te samo jednom, ali sam zaplakao na vijest o tvojoj smrti. U našem poslu nema nagrade za ljubaznost, ali ako bi postojala, taj bi Grammy bio tvoj", dodao je Blunt.