Muzika
1.8k

Premijera na SFF-u: Frenkie, Soul, Kontra, Billain, Božo Vrećo i Edo Maajka u filmu o bh. hip hopu

Klix.ba
(Foto: Sulejman Omerbašić)
Soul train je bez kašnjenja pristigao na peron Sarajevo Film Festivala. Dugoočekivani projekat o istraživanju muzike u kojem su glavni protagonisti FM Jam ekipa, svoju će premijeru doživjeti 21. augusta na ovogodišnjem SFF-u, u okviru programa "Bh. film".

Četiri dana su Frenkie, Soul, Kontra i Billain proveli na šinama, obišli Tuzlu, Banju Luku, Sarajevo, Konjic i Mostar, te upoznali brojne muzičare i sve to zabilježili u svom pokretnom studiju.

Na svom putovanju upoznali su banjalučku Slam Poetry ekipu, u Zenici svirali sa orkestrom i horom KUD "Željezara" Zenica, u Sarajevu gostovali Filharmoniji, te obišli Titov tajni bunker u Konjicu gdje im je domaćin general Edo Maajka, da bi na kraju u Soul Trainu ugostili talentovanog sevdah pjevača Božu Vreću.

Sve to i još mnogo toga je upakovano u dokumentarac koji je osmislio i režirao Nermin Hamzagić, a producirala sarajevska produkcijska kuća SCCA/Pro.ba u koprodukciji sa Red Bull Media House iz Austrije.

Soul Train će biti prikazan u Multiplex Cinema Cityju u petak 21.8. u 21 sat, a informacije o kartama za premijeru filma je moguće pronaći na www.sff.ba/stranica/ulaznice.