Od 28. jula do 4. augusta
361

Predstavljen program Dana dijaspore: Brojne poznate ličnosti stižu ovo ljeto u Travnik

L. R.
Hari Varešanović, Adi Šoše, Enes Begović i načelnik općine Travnik Kenan Dautović (Foto: Press)
Hari Varešanović, Adi Šoše, Enes Begović i načelnik općine Travnik Kenan Dautović (Foto: Press)
Na Starom gradu Travnika danas je održana konferencija za medije povodom Dana dijaspore općine Travnik.

Na konferenciji za medije govorio je načelnik općine Travnik Kenan Dautović te muzičar Enes Begović, Hari Varešanović i Adi Šoše, koji će ujedno i nastupati na ovom događaju.

Ovim putem predstavljen je detaljan program i aktivnosti događaja, koji će se održavati od 28. jula do 4. augusta. Kako su ranije naveli, ovogodišnji Dani dijaspore obilovat će bogatim kulturnim, muzičkim, sportskim događajima te privrednim susretima.

Dani dijaspore općine Travnik ugostit će Harisa Dubicu, Aldina Tucića-Tucu, Fahrudina Mujanića, Branka Đurića-Đurologija, Osmana Džihu, koji će tim povodom snimati emisiju "U tuđoj avliji", a i mnoge druge.

Centralni događaj ovogodišnjih Dana dijaspore bit će svakako veliki koncert na Stadionu Pirota, gdje će 3. augusta nastupati Hari Mata Hari, Enes Begović i Adi Šoše. Ulaznice za koncert dostupne su putem sistema kupikartu.ba, a broj ulaznica za tribine je ograničen.

Podsjećamo, ovo su ujedno i treći po redu Dani dijaspore, a prethodne dvije godine nastupali su Zdravko Čolić (2023.) i Halid Bešlić (2022.), stoga ni ne čudi da je ovaj događaj postao sinonim dobre zabave.