{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Praznično ruho benda Karne: Pogledajte kako je sinoć bilo u Slogi

Klix.ba
26.12.2015. u 08:21
24
8
Praznično ruho benda Karne: Pogledajte kako je sinoć bilo u Slogi
24
"Vokalno-infantilni sastav" Karne sinoć je tradicionalno održao koncert u Slogi (klub Cinemas) u Sarajevu. Sloga je bila puna na božićnu noć, a publika je uživala u izvedbama ove pop-rock grupe.
Svirali su pjesme sa albuma "Diktatura amatera" koji je izdat 2011. godine i sadrži 13 pjesama, a izveli su i dvije nove pjesme koje su na engleskom jeziku. U videu pogledajte kako je sinoć bilo na koncertu Karni u sarajevskom klubu Cinemas.

Karne je muzička grupa koju su osnovali Miraj Grbić, Goran Navojec i Feđa Isović. Nakon što se Miraj Grbić odselio u SAD u bendu ga je zamijenio Almir Kurt Kugla.

Za sebe kažu da su "vokalno-infantilni sastav", te da su osnovani početkom 2010. godine iz potrebe članova benda da se neartikulisano oglase po svim nevažnim pitanjima. Već po samom osnivanju benda, donesen je i statut koji je precizno definisao ponašanje članova Karna.

Jedno od tih pravila, ono koje kaže da "za prijem u Karne kandidat mora ispunjavati najmanje dvije karakteristike: ne smije znati svirati i mora konzumirati alkohol tokom proba i svirki" je u mnogome doprinjelo definisanju prepoznatljivog zvuka koji karakteriše njihovu svirku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: