Eminem nije prvi
51

Povodom godišnjice hip hopa proglašeni najbolji reper i reperka ikada

N. V.
Foto: Billboard
Foto: Billboard
Povodom 50. godišnjice hip hopa objavljena je Billboardova lista 50 najboljih repera i reperki svih vremena.

Na prvom mjestu našao se Jay Z, koji pored uspješne muzičke karijere ima i dobro razvijen biznis.

Iz Billboarda su naveli da možda postoje drugi reperi koji bi mogli parirati Jay Z na tronu, ali da ne postoji niko ko se može mjeriti sa njegovom cjelokupnom karijerom. Istaknuli su njegovu dugovječnost na muzičkoj sceni i širinu njegovih postignuća.

Jedina žena na listi od prvih 10 repera je neprikosnovena Nicki Minaj, što je čini najboljom repericom u svijetu. Ona je svojim angažmanom otvorila zvjezdani put mnogim danas popularnim reperkama.

Iako se u javnosti često može čuti kako ljubitelji hip hopa raspravljaju da ima boljih od Nicki Minaj, cjelokupna veličina ove muzičarke je bez dvojbe iznad ostalih. Osim velikog broja nagrada, pregleda i nenormalne zarade, i njen flow u pjesmi Chun-Li dokazuje kakve kvalitete ima.

Na listi prvih 10 našli su se:

  1. JAY-Z
  2. Kendrick Lamar
  3. Nas
  4. Tupac Shakur
  5. Eminem
  6. The Notorious BIG
  7. Lil Wayne
  8. Drake
  9. Snoop Dogg
  10. Nicki Minaj

Kompletnu listu pogledajte ovdje.

Mnogi su očekivano imali kritike na Billboardovu listu. Ono što je neke začudilo je to da Eminem nije prvi, iako se za njega godinama govori da je najbolji reper. "Hype" oko njega je još veći s obzirom na to da je jedan od rijetkih bijelaca koji su vrhunski u ovom žanru.

Mnogi su kazali i da Jay Z nije zaslužio prvo mjesto, ali da jeste u top 10 repera svijeta. Pojedine je začudilo i što se Snoop Dogg našao tek na 9. mjestu.