Muzika
0

Potpisivanje ugovora s Mayom Sar 6. februara

FENA
Svečano potpisivanje ugovora s Mayom Sar, uspješnom kantautoricom koje će predstavljati BiH na 57. takmičenju za pjesmu Eurovizije, bit će upriličeno 6. februara u RTV domu u Sarajevu.

Radio-televizija BiH, punopravna članica EBU-a, na osnovu pravila Takmičenja za pjesmu Eurovizije 2012., odlučila je da za predstavnicu BiH angažuje Mayu Sar, umjetnicu koja je autorskim umijećem, osebujnim muzičkim stilom i talentom za kratko vrijeme ostvarila izuzetne rezultate na bosanskohercegovačkoj i regionalnoj muzičkoj sceni.

Maya Sar će u Bakuu, gradu domaćinu ovogodišnjeg Eurosonga, u maju izvesti kompoziciju čiji je Maya autor muzike i teksta, a aranžman Mahir Sarihodžić i Adriano Pennino, saopćeno je iz Radio-televizije BiH.

Maya Sar je tekstopisac, kompozitor i izvođač, autor i studijski muzičar, i sarađuje s najpoznatijim imenima iz svijeta muzike u regionu.

Niz godina je članica pratećeg benda Dine Merlina, s kojim je na Eurosongu 2011. u Dusseldorfu predstavljala BiH.

Inicijator je regionalne humanitarne akcije za borbu protiv raka grlića materice "Moj je život moja pjesma" i autor istoimene pjesme.

Za ovu akciju, od Internacionalne Lige humanista (dr. Elisabeth Rehn) dobila je priznanje "Zlatnu plaketu za veliko ljudsko srce".

S prvim kantautorskim singlom "Nespretno", postigla je zapažen uspjeh i stekla naklonost velikog dijela publike.