Muzika
839

Poslušajte pjesmu koja će BiH predstavljati na Turkoviziji

Klix.ba
Internacionalno muzičko takmičenje pod nazivom Turkovizija (Turkovizyon) bit će održano 19. i 21. novembra u Republici Tataristan u gradu Kazanu, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Mensur Salkić sa pjesmom "Šutim".

Mensur Salkić iz Lukavca je pobjednik šeste sezone Hayatovog showa "Zvijezda možeš biti ti", a okušao se i u hip hopu, snimivši prošle godine album "Neboder" sa 16 pjesama, kao i spot za pjesmu "Sestro".

Autor teksta i muzike za njegovu novu pjesmu, "Šutim", koja će BiH predstavljati na Turkoviziji je Eldin Huseinbegović, dok je aranžman radio Nihad Krečo. Ekipa Hayat produkcije je odlučila za ovu pjesmu snimiti spot koji će biti "razglednica posvećena ljepotama grada Sarajeva i naše zemlje". U videu se pojavljuje i voditeljica Hayat TV-a Hana Hadžiavdagić-Tabaković.

"Moj prvi profesionalni video spot! Idemo u Rusiju po pobjedu na Turkviziji... Pogledajte, naučite i širite dalje...", napisao je Menusr Salkić na svom Facebook profilu.

"Ovim spotom ćemo ostatku svijeta pokazati barem mali dio bogatstava naše Bosne i Hercegovine", poručili su ranije iz Hayat produkcije.

Turkovizija je projekt sličan Eurosongu i ambicijama da preraste ovo najveće evropsko muzičko takmičenje. Bosna i Hercegovina je i učestvovala i prošle godine, a naši predstavnici - Emir&FrozenCamels i Mirza Šoljanin s pjesmom "Ters Bosanka" su osvojili šesto mjesto prema ocjeni žirija.

Događaj koji prati više od 500 miliona gledalaca, u našoj zemlji će prenositi Hayat TV.