Muzika
0

FOTO+VIDEO / Poslušajte 69-godišnju baku Ruth Flowers, najstarijeg DJ-a u Evropi

Klix.ba
(Foto: AFP)
Ruth Flowers aka Mamy Rock ima 69 godina i najstariji je DJ u Evropi. Do sada je nastupala sa velikim muzičkim imenima kao što su Lenny Kravitz i Mariah Carey.

Kako kaže, sve je počelo kad je njen unuk, sa kojim je veoma bliska, slavio rođendan u jednom klubu u Londonu. Osim prijatelja, na proslavu je pozvao i svoju baku Ruth.

"Kad sam stigla ispred diska, portiri me nisu htjeli pustiti da uđem. Istina je da nisam izgledala kao neko ko često ulazi u takve klubove iako sam u mladosti voljela izlaziti sa prijateljima i prijateljicama na svirke", kaže Ruth.

Nakon što je objasnila ko je i zbog čega je došla, portiri su je ipak pustili unutra.

"Nisam mogla vjerovati kako dobru muziku puštaju. Svi su bili sretni i plesali su plesove koje ja nisam nikada vidjela. Te noći promijenila sam mišeljenje o muzici i o pogledu na život", kaže Ruth.

Kako kaže, te noći uz elektronsku muziku se osjećala mnogo mlađom, veselijom...

"Predložila sam unuku da se počnem baviti tom vrstom muzike što on odmah nije prihvatio. Međutim, nakon dugog razgovora i ubjeđivanja, ipak je pristao. Jedan moj poznanik povezao me sa francuskim producentom Aurelienom Simonom kojem sam predložila svoju ideju. Bilo mi je drago kad je rekao da bi to bilo odlično i od tada sam nastupala u mnogim klubovima širom Evrope", kaže DJ Mamy Rock.