Najava novog albuma
800

PREMIJERA / Pogledajte spot za pjesmu "Jutro je pametnije" Eldina Huseinbegovića

Klix.ba
Bh. muzičar Eldin Huseinbegović večeras promoviše novu pjesmu i spot pod nazivom "Jutro je pametnije", čiju premijeru možete pogledati na portalu Klix.ba.

Pjesma, kao najava novog albuma, dolazi nakon veoma uspješnog albuma "Kaldrma". Huseinbegović je za naš portal rekao da je pjesmu napisao posmatrajući sebe, okolinu i svoje prijatelje.

Poučen vlastitim iskustvom, često misleći da je noć pametnija, Huseinbegović je shvatio da je situacija ipak drugačija i da više odgovora naslovu novog singla. On je napisao i muziku, dok je aranžman uradio istaknuti pijanista i profesor Muzičke akademije u Sarajevu Nihad Krečo.

Kako nam je Huseinbegović rekao, spot je urađen u produkciji "Gotive", s kojom radi već šesti put.

"Zadovoljan sam time kako oni rade. Spot smo snimali u Hotelu Evropa, a u pojedinim trenucima smo radili i na - 17 stepeni, vidi se da smo smrznuti", rekao je Huseinbegović i dodao da se u spotu pojavljuje Jelena Jugović, kao i njegov bend, koji će ga pratiti na nastupima.

Nova pjesma najava je albuma koji će, prema Huseinbegovićevim riječima, svjetlost dana ugledati najesen ove godine. Kaže da je već spremno 10-ak pjesama, čije će aranžmane također raditi profesor Krečo.

Nakon premijere spota u Zlatnom restoranu u Sarajevu, Huseinbegović će nastupiti u Turskoj, Njemačkoj i Švedskoj.

Za turneju i svirke po BiH kaže da čeka drugi album, jer se publici želi predstaviti samo svojim pjesmama.