Muzika
121

Pogledajte "Raj", novi spot benda Skroz

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Promocija novog spota benda Skroz (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sarajevski bend Skroz snimio je spot za pjesmu "Raj", koji možete pogledati na portalu Klix.ba dok je "live" premijera spota večeras održana u sarajevskom kafiću City Pub.

Pjesma "Raj" je drugi samostalni singl grupe Skroz nakon objave posljednjeg albuma "Regija" 2008. godine. Audio produkciju potpisuje Đani Pervan a video klip rađen je u produkciji PRO.BA centra u režiji Enesa Zlatara, a montažu je radio Redžinald Šimek. Glavna uloga u spotu je maskota sarajevske Olimpijade, legendarni Vučko, prikazan realistično u sadašnjem vremenu, 30 godina nakon Olimpijade u Sarajevu.

"Željeli smo u kontekstu pjesme kroz lik Vučka, prikazati surovi osvrt na naše društvo i okruženje nekad i sad, gdje Vučko kao nekadašnji simbol Sarajeva danas rovi po kontejnerima i biva kastriran kao ulični pas - beskućnik. Spot smo snimali na "atraktivnim", razrušenim olimpijskim lokalitetima i nadamo se da smo uspjeli u audio-vizuelnom smislu poslati željenu poruku", rekao je Adnan Šaran, frontmen benda Skroz.

Grupa Skroz trenutno sprema i spot za sljedeći singl, a sarajevska publika će moći uživo da ih sluša na ovogodišnjem Beer Festu 15. juna u Sarajevu.