Vojko, Magnifico i Brkovi
106

Pogledajte kako je izgledala prva noć osmog haloo Sarajevo Beer Festivala

Piše: L. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Parking ispred Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu sinoć je bio glavno mjesto za osvježenje uz hladno pivo, zabavu i dobru muziku. Osmi haloo Sarajevo Beer Festival počeo je koncertom sarajevskog mladog benda Punk Floyd nakon kojeg je nastupio Vojko V., a potom fenomenalni Magnifico i Brkovi.

Haloo Sarajevo Beer Festival će trajati do 15. juna, a publika će u sklopu tri dana festivala imati priliku uživati uz šarolik i kvalitetan repertoar muzike i piva.

Vrijeme je igralo za organizatore i posjetioce te je kiša u širokom luku zaobišla Sarajevo. Mladi bend Pank Flojd zagrijao je publiku za Vojka Vrućinu koji je više od sat vremena nastupao pred oduševljenom publikom. Splitski reper izvodio je svoje najveće hitove, a publika je oduševljeno skakala na svaku njegovu riječ.

On je zatim scenu prepustio Magnificu koji je održavao energičnu atmosferu do finalnog nastupa Brkova. Hrvatski turbofolk-punkrock sastav na scenu je stupio nakon ponoći, a publika je s njima pjevala do ranih jutarnjih sati.

Jednako energična atmosfera očekuje se i večeras kada na scenu stupaju Frenkie, Kontra i Indigo te Kojoti i Rambo Amadeus. Tada se ljetna zabava pod otvorenim nebom nastavlja, a organizatori vas pozivaju da se pridružite odličnoj atmosferi.

Podsjećamo, kompanija INA i Energopetrol osigurala je besplatan i siguran gradski prijevoz za dolazak na festival i povratak kući uz Class Plus Bus autobuse. Polazna stanica za autobuse će biti na INA Stup benzinskoj pumpi u 18:00 sati, vozit će prema Vijećnici, pored Centralne Banke do Olimpijske dvorane Zetra. Class Plus bus zaustavljat će se na autobuskim stajalištima i na benzinskoj pumpi Energopetrol na Čengić Vili.

Festivalske kapije otvaraju se u 16 sati, ulaz do 18 sati je besplatan.

Jednodnevne ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti putem portala kupikartu.ba, na platou Skenderija i biletarnici BKC-a, ali i na zvaničnom prodajnom mjestu na samom ulazu na festival.