Muzika
65

Pod šatorima Sarajevo Beer Festivala: Takmičenje u stonom fudbalu, ispijanju piva, jedenje feferona...

Piše: L. Č.
(Foto: Tarik Rešidbegović/Klix.ba)
Sarajevo Beer Festival je idealno mjesto za provod sa društvom, uživanje u dobroj muzici i različitim vrstama piva. Ukoliko niste tip za plesanje i skakanje ispred pozornice, onda uvijek svoje vrijeme možete provesti ispod šatora u kojima je obično najbolja zabava.

Organizatori su za svoje posjetitelje pripremili različita iznenađenja, a uz dobru muziku, publika se može zabaviti uz mnogobrojne zabavne sadržaje.

Pivo Carlsberg organizuje takmičenje u stonom fudbalu, dok se ispod šatora piva Lav održava takmičenje u ispijanju piva, a pobjedničke ekipe imaju priliku osvojiti besplatne ture piva. Na takmičenje se prijavljuje 15 ekipa po četiri osobe, a igraju na ispadanje. Ko ostane u finalu, dobija majice i karton Lav piva.

Ispod Tuborg i Pan šatora, promoteri i promoterke posjetiteljima nude priliku da uz pomoć igara izvlačenja i različitih izazova osvoje vrijedne nagrade. Tuborg čepovi vam u zavisnosti od toga kojeg ste izvukli iz kutije omogućavaju da se suočite sa različitim nagradnim izazovima - pjevanje, plesanje, takmičenje u jedenju feferona, gađanje ili izazov objavljivanje fotografije sa Tuborg pivom na Facebooku.

U kutiji koje nose promoterke i promoteri piva Pan nalaze se kodovi, a ukoliko izvučete onaj sa najvećom šifrom, dobijate pivo gratis, a kod sa čepa naknadno šaljete na broj telefona i učestvujete u nagradnoj igri u kojoj može osvojiti automobil.

Somerby je pak za svoje posjetitelje pripremio zanimljivu igru maskiranja u različite kostime i likove i fotografisanje za uspomenu na Sarajevo Beer Festival u jedinstvenom izdanju.

Na večerašnjoj, posljednoj noći Sarajevo Beer Festivala, publiku očekuju nastupi Tanje Jovičević EX Oktobar 1864 i benda Van Gogh, tako da svakako ne propustite još jednu ludu noć.