Velik koeficijent na Mayu Sar
0

VIDEO / Pjesma "Korake ti znam" jako loše kotira na kladionicama

Klix.ba
Maya Sar (Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba)
Maya Sar (Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba)
Pjesma "Korake ti znam" kojom će Maya Sar ove godine predstavljati BiH na Eurosongu u Azerbejdžanu veoma loše kotira na svjetskim kladionicama. Nažalost, ako je suditi prema kvotama, šanse da BiH dospije u finale, koje se održava 24. maja u Bakuu, su male.

Pripreme za veliko takmičenje za najbolju pjesmu Evrope su već uveliko počele. Fanovi Eurosonga nestrpljivo iščekuju finale i već su, prema kladionicama, određeni favoriti. A, ako je vjerovati kladionicama, najveću šansu za pobjedu ima Švedska, odnosno Loreen s pjesmom Euphoria.

Bosna i Hercegovina loše kotira na svjetskim kladionicama. Na Bet at home, kvota da će BiH dospjeti u finale iznosi 20, a kvota za trijumf naše Maje Sar iznosi 50. Kladionica Bwin je ponudila kvotu 21 na prolazak BiH u finale u Bakuu, a mogli biste se "obogatiti" ukoliko se kladite i BiH pobijedi na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope, jer kvota na pobjedu u Bwinu iznosi 101.

Online kladionica Olbg.com na pobjedu BiH na Eurosongu također nudi kvotu od 101, dok popularna kladionica William Hill za prolazak BiH u finale nudi kvotu 16/1, dok je kvota za pobjedu BiH na Eurosongu 125.

Inače, od zemalja regije na kladionicama najbolje kotira Srbija (od 14 do 16), odnosno Željko Joksimović s pjesmom "Nije ljubav stvar". Nina Badrić koja predstavlja Hrvatsku pjesmom "Nebo" na kladionicama kotira mnogo lošije od naše predstavnice, dok iz zemalja regije najlošije kotiraju Crna Gora, odnosno Rambo Amadeus s pjesmom "Euro Neuro" i predstavnica Makedonije Kaliopi s izvedbom "Crno i belo".

Podsjetimo, Maya Sar nastupa u Bakuu u drugom polufinalu, 24. maja, a na scenu će izaći sedamnaesta. Veliko finale će se održati 26. maja.