Poslušajte "Naštaćunaić"
375

Peaky Blinders u sarajevskim mahalama: Helem Nejse filmskim spotom najavljuje novi album

L. R.
Foto: Amina Hodžić
Foto: Amina Hodžić
Sjajni sarajevski muzički sastav i umjetnički kolektiv Helem Nejse danas je objavio video spot za pjesmu "Naštaćunaić".

Radi se o singlu koji ujedno najavljuje četvrti studijski album "Ozbiljna Zaebancija" sa 15 novih pjesama, čija je objava zakazana za 20. april ove godine.

Inspirisana britanskom hit serijom "Peaky Blinders", radnja spota vraća nas u Sarajevo između dva svjetska rata. "Naštaćunaić" pjesma je o začaranom mladiću koji bezuspješno pokušava da se otrgne iz zmijskog zagrljaja mezimice zloglasne porodice Arnautalić.

“Radnja spota se odvija u sarajevskim mahalama i smještena je u period između dva svjetska rata. Raditi epohu tog vremena je pored glumačkog, bio veliki kostimski i scenografski izazov. Zahvaljujući energiji cijele ekipe, nadam se da smo ispunili zadatak i da će se gledaocima dopasti", rekao je reditelj spota Admir Švrakić.

Ovo je treći spot sa albuma "Ozbiljna Zaebancija" i dolazi nakon uspješnih singlova "Taiwan" i "Ruža" u duetu sa Amirom Medunjanin.

Članovi grupe Helem Nejse nisu krili uzbuđenje nakon realizacije još jedne sjajne saradnje sa Švrakićem, nadajući se da će, kako kažu "Naštaćunaić" biti odličan početak njihove nove muzičke epohe.

"Od reditelja smo imali samo jedan zahtjev, a to su dva: da dobijemo najteži mogući glumački zadatak i izuzetno dobro kostimsko riješenje koje će skrenuti pažnju sa našeg očitog glumačkog antitalenta. Ipak, desilo se suprotno od toga, jer smo svi pokazali veoma zavidno glumačko umijeće i istinski uživali u cijelom procesu. Već smo dobili poziv da statiramo u novom filmu Peaky blindersa koji sa snimanjem počinje u septembru. Presretni smo i jedva čekamo da sa publikom podijelimo ostatak albuma koji izlazi već u ovoj sedmici. Definitivno, naše najzrelije izdanje dosad", rekli su iz muzičkog sastava Helem Nejse.

Album "Ozbiljna Zaebancija" publici će na svim streaming platformama biti dostupan 20. aprila.