Muzika
0

Partibrejkersi i Darkwood Dub 22. augusta u Domu mladih

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U četvrtak, 22. augusta, 9. Sarajevo Music Stage donosi koncert bendova Partibrejkers i Darkwood Dub.

Partibrejkers, jedan od najpoznatijih ex yu rock bendova, osnovan je u augustu 1982. godine. U prvoj postavi bili su Zoran Kostić Cane - vokal, Goran Bulatović Manza - bubnjevi, Nebojša Antonijević - gitara i Ljubiša Kostandinović - gitara.

Osim po odličnoj muzici, koncerti Partibrejkersa pamte se i po redovnim doskočicama frontmena Caneta, koji trenutno odmara i skuplja energiju za nastup u Sarajevu.

Iste večeri na sceni Sarajevo Music Stagea nastupit će i beogradski bend Darkwood Dub.

"Zaista volimo nastupati pred sarajevskom publikom jer smo uvijek dobro primljeni. Uvjeren sam da će tako biti i ovaj put", kazao je Dejan Vučetić, frontmen grupe Darkwood Dub, te dodao da će koncert biti kombinacija starih i novih hitova, te da publika sigurno neće biti razočarana.

Darkwood Dub je oformljen 1988. godine u Beogradu. Tokom prvih nekoliko godina bend je eksperimentisao sa reggae i dub zvucima kombinovanim sa soničnim gitarama i asocijativnim i emotivnim tekstovima.

Podsjećamo da se do 10. augusta mogu kupiti ulaznice za sve koncerte Sarajevo Music Stagea putem portala za grupnu kupovinu eKupon.ba, na kojem se ulaznice za svaki od koncerata prodaju sa 50% popusta, odnosno po cijeni od 10 KM po koncertu.