Nosi naziv "Fire"
48

Ovo je zvanična pjesma Eura: Nižu se kritike slušalaca, a kako se vama čini?

N. O.
Utakmicom Njemačke i Škotske večeras počinje Evropsko nogometno prvenstvo, a prije tri sedmice je predstavljena i zvanična pjesma koju izvode DJ sastav Meduza, OneRepublic i Leony.

Italijanski DJ sastav, američki pop-rock bend i njemačka pop pjevačica udružili su se kako bi kreirali "himnu" ovogodišnjeg prvenstva. Pjesma nosi naziv "Fire", a na YouTubeu broji 1,5 miliona pregleda.

Ceremonija otvaranja održat će se večeras na Allianz Areni, a jučer je u Stuttgartu održan "koncert otvaranja turnira" na kojem je nastupila i Leony.

U decembru 2023. godine je objavljeno da su Meduza, OneRepublic i njemačka pjevačica Kim Petras izabrani za zvanične izvođače pjesme prvenstva, međutim, u martu 2024. objavljeno je da se Petras povukla iz produkcije.

Upravo nju je zamijenila Leony, 26-godišnja pjevačica koja posljednjih godina osvaja top liste najslušanijih numera u Njemačkoj.

Uprkos slavnim imenima s kojima je sarađivala, zvanična himna Eura nije naišla na pozitivne reakcije slušalaca. Naime, ispod spota na YouTubeu su se nizale kritike, a posebno zbog skrivenog reklamiranja proizvoda u videu.

"Više izgleda kao reklama Coca Colu, Lidl i Axe", "Ova pjesma od jedva 3 minute ima više plasmana proizvoda nego Marvelovi filmovi", "Sviđaju mi ​​se reklame u cijelom videozapisu. Ništa me ne motiviše više da gledam Euro nego vidjeti bočicu Axe spreja za tijelo u muzičkom videu", glasili su samo neki od komentara.