"Historija je ispisana"
41

Ovaj album srušio je rekord Spotifyja: 300 miliona slušanja u samo jednom danu

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Novi album Taylor Swift, "The Tortured Poets Department", oborio je rekord za najviše streamovanih pjesama na Spotifyu u jednom danu, objavila je platforma.

Nakon što je Spotify u petak objavio da je "The Tortured Poets Department" postao prvi album u historiji koji je prikupio 200 miliona streamova u jednom danu, servis je ažurirao tu vijest rano u subotu, kako bi izvijestio da je zapravo premašio 300 miliona.

"Historija je ispisana", objavili su na Twitteru, "19. aprila 2024. 'The Tortured Poets Department' je postao prvi album u historiji Spotifyja koji je imao preko 300 miliona streamova u jednom danu".

Pored toga, "Fortnight", duet s albuma s Post Maloneom, postavio je rekord kao pjesma sa najviše streamova na platformi u jednom danu, nadmašivši Adeleinu "Easy on Me" is 2021. godine.

Pop senzacija je postala i najprodavaniji izvođač u jednom danu. Njen dugo iščekivani album je objavljen u petak, a fanovi širom svijeta su pohitali na streaming platforme.

Sadrži 31 numeru u kojoj govori o svom slomljenom srcu i čini se da usmjerava bijes na bivše partnere. Prvih 16 pjesama je objavljeno po rasporedu u 5 ujutro, ali samo nekoliko sati kasnije, pušteno je dodatnih 15 numera.

Swift je rekla da je album antologija novih djela koja odražavaju "događaje, mišljenja i osjećaje iz prolaznog i fatalističkog trenutka u vremenu - onog koji je u jednakoj mjeri bio i senzacionalan i tužan". Dalje je izjavila da je taj period u njenom životu "sada završen".

Swift je najavila izlazak svog 11. studijskog albuma uživo na binu na dodjeli Grammy nagrada u februaru.