Muzika
13

"Ostvario mi se san": Kylie Minogue otkrila da su ona i Prince snimili tajnu pjesmu "Baby Doll"

Klix.ba
Kylie Minogue (Foto: EPA)
Kylie Minogue (Foto: EPA)
Pjevačica Kylie Minogue je obradovala fanove Princea kazavši im da su ona i preminuli pjevač snimili tajnu pjesmu 1990. godine. Kylie je na svom Instagram profilu odala počast kultnom muzičaru otkrivajući detalje o neobjavljenoj pjesmi "Baby Doll".

"Upoznala sam Princea nakon njegovog koncerta u Earls Courtu u Londonu 1992. godine. Rekla sam mu da bih voljela raditi s njjim, a on je rekao da će doći i posjetiti studio. Kada je stigao pitao me je gdje su mi tekstovi i kako se podešava mikrofon. Šalio se sa mnom. Dala sam mu tekst za pjesmu pod nazivom 'Baby Doll'. Njegov vozač mi je isporučio kasetu iste noći. Bio je to demo snimak Princea kako pjeva i svira tu pjesmu. Nikada je nismo snimili kako treba. Nakon toga sam imala privilegiju posjetiti Paisley Park. To je ostvarenje sna. Hvala ti za muziku i uspomene", napisala je australska pjevačica u opisu fotografije kultnog omota albuma "Purple Rain".

Fanovi su ubrzo preplavili pjevačicin post porukama moleći pop princezu da objavi tajni demo snimak.

"Morate to napraviti. Trebate izdati pjesmu u njegovu čast, a on bi bio ponosan. Možemo li čuti pjesmu 'Baby Doll' na sljedećem albumu?", pisali su fanovi.