Muzika
0

Omiljeni sarajevski kantautor Kemal Monteno u Coloseum Clubu

Sarajevo-x.com
U subotu, 12.03.2011. godine u Coloseum clubu u Sarajevu sa početkom u 22 sata bit će održan koncert respektovanog sarajevskog pjevača i kantautora Kemala Montena.

Montenovu muzičku interpretaciju odlikuje poseban lirski, romantičarski muzički izraz, u kojem su na jedinstven način objedinjeni motivi bosanske sevdalinke sa mediteranskim šarmom talijanske kancone.

U toku karijere kantautora, Monteno je stvorio ne samo vlastiti muzički potpis na domaćoj zabavno-muzičkoj sceni, nego je svojim pjesmama znao doprinijeti i uspjehu svojih kolega pjevača-prijatelja. Ističe se suradnja sa zvučnim domaćim imenima kao što su Arsen Dedić, Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Mahir Paloš, Ismeta Krvavac i mnogi drugi,

Romantične šansone, starogradske pjesme i sevdalinke, kao što su "Nije htjela", "Sarajevo ljubavi moja", "Hiljade pahulja bijelih", "Vratio sam se živote", "Poljubi me", "Dunje i kolači", samo su dio Montenovog bogatog repertoara koji će 12. marta 2011. podijeliti sa publikom Coloseum Cluba.