"Privilege club"
0

Okupljalište poklonika dobre muzike u Tuzli

Sarajevo-x.com
Nakon dugogodišnjeg zatišja, otvaranjem "Privilege cluba" u hotelu Tuzla, ovaj grad je ponovno dobio mjesto na kojem se svira dobra muzika. Diskoteka hotela, koja je dugi niz godina bila potpuno van funkcije, dobila je novi sjaj i uobličena u jedan od najprestižnijih klubova u Bosni i Hercegovini.

Iz menadžmenta kluba poručuju da za svoje posjetioce pripremaju vrhunski program.

"Sezona je započela sjajnim koncertom Aleksandre Radović za koji se od početka tražila karta više. Uvjereni smo da će isto biti i na koncertu Tijane Dapčević koji najavljujemo za 16. juli. Već 30. jula gost 'Privilege cluba' je Natali Dizdar, trenutno jedne od najtraženijih pjevačica u regionu. Ona će dolazak u Tuzlu iskoristiti i za zvaničnu BH promociju svog novog albuma 'Pronađi put'," najavljuju iz kluba.

Posebna zanimljivost je što će ovaj klub svoj prostor otvoriti i lokalnim bendovima čiji je kvalitet već odavno prepoznat kroz svirke u drugim tuzlanskim klubovima.

"Ovdje prvenstveno mislimo na VIS 'Retro' koji je jedan od najtraženijih tuzlanskih bendova. Svojim motom 'urbanim vs turbo' dokazuju svoju muzičku profilaciju. Radi se o bendu sastavljenom od iskusnih muzičara koji su svoje umijeće godinama sticali u poznatim tuzlanskim grupama 'Miris dunja', 'Terusi', 'Cassablanca', 'MAT'... VIS 'Retro' svira covere bendova, Azra, Film, Bijelo Dugme, Šarlo Akrobata, Električni Orgazam, EKV, Parni valjak, Leb i sol i vraća slušaoce u doba kada je r’n’r bio mainstream a pojam urban nikako nije značio avangardno", poručuju iz "Privilege cluba".

Koncertom u četvrtak, VIS "Retro" vratit će publiku u osamdesete hitovima ex-YU bendova a već u petak, u istom prostoru bit će održan party posvećen rano preminulom kralju popa Michaelu Jacksonu.