Sporni stihovi
46

Oglasio se RTS o pjesmi "Gnezdo orlovo" nakon što je tekst pokrenuo rasprave na mrežama

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nakon kontroverze oko teksta pjesme "Gnezdo orlovo" Anđele Ignjatović Breskvice oglasio se i javni servis Srbije RTS te otklonio sve nedoumice o mijenjanju teksta i predstavljanju susjedne zemlje na ovogodišnjoj Euroviziji.
Jedna od prijavljenih pjesama takmičenja "Pesma za Evroviziju" je "Gnezdo orlovo" koju izvodi Anđela Ignjatović Breskvica, a koja je brzo po objavi postala predmet rasprava na mrežama zbog svog teksta.

Naime, neki su u stihovima prepoznali razne nacionalističke poruke počev od toga da poziva na vraćanje Kosova Srbiji. Nakon što su sami autori to demantovali, oglasio se i RTS koji je u saopštenju odgovorio na upite hoće li biti promjene teksta.

"Kompozicija koja drugog marta pobijedi na festivalu 'Pesma za Evroviziju' predstavljat će Srbiju na Pjesmi Eurovizije u Malmeu u maju ove godine", naveli su iz RTS-a, istovremeno odgovorivši i na pitanje o pjesmi.

Muzičar Miloš Stojković Henny je zajedno sa Ivanom Đurđevićem napisao muziku, dok je Relja Putniković, poznatiji kao Torinno, bio zadužen za tekst.

"Relja je pisao tekst, ali ono što ja mogu da vam kažem jeste da je pjesma odlična. Predstavlja naš narod. Ima klasičnu srpsku melodiju u sebi. Dobili smo mnogo podrške, kako smo i očekivali, a načuli smo da ima i negativnih komentara po Twitteru. Ne sviđa mi se što se na taj način priča o tome", rekao je prethodno za Kurir.