{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odabrani učesnici XI Rastok Festa

13.8.2013. u 11:13
7
3
Odabrani učesnici XI Rastok Festa
7
Izvršen je odabir bendova za XI Rastok Fest po javnom pozivu koji je trajao od 25.06. do 31.07.2013. godine.
Od ukupno 104 prijave muzičkih bendova, DJ-eva i solo izvođača izabrani su:

16.08. petak:
– S.F.O.R. – Jelah – Alternativa
– Preborn – Doboj – Death Metal
– MouseMiles – Zenica – Hip-Hop
– Fusion – Novi Sad – Post Punk/Alt-Pop/Grunge
– Pascal Crew – Bihać – Drum’n'Bass/NeuroFunk

17.08. subota:
– Garage in July – Osijek – Garažni Rock’n'Roll
– Subjektivni Sud – Beograd – Reggae/Funk/Rock
– Funhouse – Banja Luka – Funk/Rock
– Aesthetic Empathy – Sarajevo – Metal Core
– Ućuti Pas – Lazarevac – Fusion

Muzički dio festivala podijeljen je u dvije večeri. Prva večer festivala će biti 16. augusta, a ulaz je slobodan, dok je za drugu večer festivala 17. augusta ulaz 5 KM. Sva muzička festivalska dešavanja će se održati na poligonu osnovne škole u Jelahu.

Kao specijalni gosti nastupit će: Kontra Band – Banja Luka – Rock / Petak i Red Hot Chill Peppers Tribute band – Novi Sad – Funk/Rock/Psychedenic / Subota

Na javni poziv stigle su i prijave 27 umjetnika, od kojih će priliku da pokažu svoju kreativnost dobiti na:

Večeri poezije: Amra Agić/Maglaj, Eldar Jaškić/Maglaj, Sanja Radulović/Doboj, Edin Adembegović/Banovići, Sadina Suljić/Tuzla, Mirza Duraković/Tuzla, Muhamed Zimić/Tuzla.

Izložbama: Piramida/Bosanska Otoka, Deni Bozić/Doboj, Nina Todić/Brod, Kipić Dušan/Sabac, Igor Lazić/Doboj, Sanjin Mašić/Sarajevo, Bojan Janjić/Teslić.

Uličnoj umjetnosti: Ljubomir Todorović/Banovići, INK CREW/Doboj, Bosancheros Crew/Zenica, Normala/Mostar.

Pored toga odabrani su i učesnici trodnevnog Rastok Foto kampa, koji će se održati u periodu od 19. do 21. augusta, tako da je od 33 prijave mladih iz BIH i Srbije, odabrano 14 učesnika: Ajla Omerika/Mostar, Andrea Jarak/Mostar, Azur Golić/Brčko, Đorđe Jovičić/Brčko, Ramiz Dedaković/Brčko, Saša Gvozdenović/Brčko, Emina Krnjić/Sarajevo, Haris Badžić/Zenica, Merima Karauzović/Goražde, Mirza Komić/Bosanska Otoka, Nikolina Tomić/Teslić, Sabina Ibrahimović/Gračanica, Zerina Kapo/Kakanj i Igor Marjanović/Doboj.

Voditelj Rastok Foto kampa je poznati bosanskohercegovački fotograf Ziyah Gafić, koji je sa svojom kamerom je obišao svijet, a njegove fotografije su izložene u mnogim svjetskim galerijama. Danas često objavljuje za mnoge svjetske novine poput Amica, La Repubblica, Time, Tank, Telegraph Magazine, Newsweek, L’Espresso…

Rastok Fest posljednje dvije godine za svoju ideju i djelovanje u pravcu razvijanja tolerancije i dijaloga među mladim i pozitivnim ljudima dobija podršku ambasada pojedinih zemalja. Ove godine je to Ambasada SAD u BiH koja je dala punu podršku originalnom nastanku samog festivala, a to je nastup mladih demo muzičara i umjetnika sa prostora zapadnog Balkana. Ovogodišnji festival u punom smislu je kreiran u tom pravcu, a kvalitet samog festivala podržan je i od strane “Belgrade Demo Fest Live”, kroz razmjenu iskustava i afirmaciju prijavljivanja bendova iz zemalja regiona.

Organizator se zahvaljuje svim podnosiocima prijava za učešće na ovogodišnjem festivalu i daje punu podršku svim mladim muzičarima i umjetnicima u nastavku njihovog kreativnog djelovanja. Kao i svake godine organizator je bio ograničen raspoloživim finansijskim sredstvima i smještajnim kapacitetima u broju odabranih učesnika.

Pozivamo sve pozitivne ljude iz cijele regije, da i ove godine podrže organizatore Rastok Festa svojim prisustvom na višednevnim festivalskim dešavanjima i aktivnostima, stoji u pozivu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: