Muzika
49

Objavljen spot za pjesmu "Pismo sinu i svim našim sinovima"

Klix.ba
Promocija spota za pjesmu "Pismo sinu i svim našim sinovima" Kristrijana Salihovića održana je 7. maja u Kinu Kriterion s početkom u 5 minuta do 19:00 sati.

Nakon nešto više od 3 mjeseca rada na projektu za pjesmu "Pismo sinu i svim našim sinovima" kantautora iz Sarajeva, Kristijana Salihovića, predstavljen je spot koji šalje snažnu poruku protiv mržnje (šovinizma) u BiH, ali i regionu.

"Jako sam uzbuđen zbog ovog projekta, koji je na početku bio zamišljen kao pjesma mome sinu, a kasnije je prerastao u projekt svih nas, u pjesmu svim našim sinovima. Prvenstveno hvala svima koji su podržali ovu ideju i na ovaj način stali rame u rame mnogima koji poručuju da ne smijemo dozvoliti mržnji da nam naudi i nadjača u nama sve one istinske ljudske vrijednosti", poručio je Salihović.

Pjesma "Pismo sinu i svim našim sinovima" ima za cilj poslati poruku sinovima da jedni u drugima vide braću, bez obzira na njihovu vjeru, nacionalnost i sve druge podjele koje dijele ovaj narod proteklih 20 godina. Kristijan adresira ovu pjesmu sinovima, a ne kćerima, jer u vremenu rata oni postaju vojnici, premda je njegova poruka mira i tolerancije upućena svima, bez obzira na spol i starosnu dob.

"Mržnja je još uvijek glasnija i snažnija od ljubavi, nažalost. Za sada je ova pjesma samo moj glas za bolje sutra naše djece. Podržite je. Zajedno možemo biti glasniji od mržnje", poručio je Salihović.

Spot za pjesmu "Pismo sinu i svim našim sinovima" radila je produkcijska kuća Gotiva u suradnji sa 25 statista i dječijim horom "Suncokreti", koji je učestvovao u snimanju pjesme.

Preko 100 privatnih i javnih osoba, svih vjera i nacija su svojim novčanim sredstvima pomogli u realizaciji ove ideje i izradi spota.