7. i 9. maja u Malmeu
64

Objavljen raspored nastupa u polufinalu Eurosonga, iz Srbije nisu zadovoljni: Treći put isto

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kako su sve pjesme koje će učestvovati u ovogodišnjem Eurosongu objavljene, producenti takmičenja su odlučili o tačnom rasporedu nastupa tokom polufinalnih večeri u utorak 7. i četvrtak 9. maja. Međutim, nisu svi zadovoljni redoslijedom, a posebno susjedi.

Producenti su uzeli u obzir stil svake pjesme i scenske zahtjeve svake prijave pri kreiranju polufinalnih rasporeda. Kako je najavljeno ranije ovog mjeseca, Velika petorka (Francuska, Njemačka, Italija, Španija i Velika Britanija) i zemlja domaćin Švedska će po prvi put izvesti svoje pjesme uživo i u cijelosti tokom polufinala.

Neće to raditi u posebnom segmentu nakon svih ostalih što je bila praksa ranijih godina. Umjesto toga, oni su integrirani u red nastupa kako bi učesnicima omogućili pravi osjećaj Eurosonga.

Ipak, nisu svi zadovoljni objavljenim rasporedom nastupa. Srbija će se predstaviti u prvom polufinalu i to su drugi po redu, a Hrvatska i Baby Lasagna nastupit će istu večer pod rednim brojem šest. Također, i Slovenija nastupa u prvom polufinalu.

Nakon objave rasporeda društvene mreže su preplavili komentari korisnika iz Srbije koji nisu zadovoljni pozicijom, a bilo je onih i iz drugih zemalja koji su smatrali da odluka nije fer.

"Šta imate protiv Srbije?", "Srbija kao druga je tako bespotrebno", "Srbija je već treći put u najgorem dijelu večeri", "Nemate srama kad se radi o Srbiji", "Srbija je 'pokopana' između dva pop hita", glasili su samo neki od komentara.
Podsjetimo, Srbiju će u Malmeu predstavljati Teya Dora s pjesmom "Lila Ramonda", a sudeći po kladionicama najviše šanse za pobjedu ima susjedna Hrvatska i Baby Lasagna koji će se predstaviti pjesmom "Rim Tim Tagi Dim".