Muzika
0

Novogodišnja noć na FTV-u uz koncert Dine Merlina na Koševu

Klix.ba
Gledaoci FTV-a će u novogodišnjoj noći s početkom u 21:35 sati premijerno moći pogledati koncert Dine Merlina koji je održan na sarajevskom Koševu pred 70.000 posjetilaca 25. jula 2015. godine.

Koncert održan u okviru turneje "Hotel Nacional" bio je četvrti po redu koji je Dino Merlin održao na stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo“. Podsjećamo, Dino Merlin je na stadionu Koševo prethodno održao koncerte 2000, 2004, 2008 u okviru turneja “Sredinom”, “Burek”, te “Ispočetka”. Jedini je kantautor i izvođač koji je četiri puta napunio stadion Koševo.

Među odabranim pjesmama na repertoaru su se našli stari hitovi u novim aranžmanima - “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo”, “Laku noć moja mala barbiko”, “Kad si rekla da me voliš”, “Smijehom strah pokrijem”, “Bosnom behar probeharao”, ali i hitovi sa posljednjeg albuma “Hotel Nacional” - “Školjka”, “Rane”, “Sve dok te bude imalo”, “Ako izgovorim ljubav”, “Undo”... [VIDEO] https://www.youtube.com/watch?v=GNzJftk-H90[/VIDEO]

Dino Merlin je koncertom u Leverkusenu 19.12.2015. okončao ovogodišnju etapu svjetske turneje Hotel Nacional koja je tokom 2015. godine gostovala u arenama i stadionima najvećih gradova regiona: Ljubljana (Stožice), Skoplje (Boris Trajkovski), Split (Spaladium), Linz (Tips Arena), Prilep (Gradski Trg), Sarajevo (Koševo), dva puta u Beogradu (Kombank Arena), Minhen (Zenithhalle), Zurich (Stadthalle Dietikon) i Leverkusen (Smidt Arena).

Tako je od početka turneje, 9. augusta 2014. godine u Primoštenu, do danas, karavan Hotel Nacional obišao SAD i Kanadu, Skandinaviju, zapadnu i centralnu Evropu, kao i zemlje regiona. No, fanovi u mnogim gradovima regije, ostatka Evrope, ali i drugih kontinenata neće ostati uskraćeni mogućnosti da dočekaju ovaj muzički spektakl koji će već početkom sljedeće godine posjetiti Austriju, Hrvatsku i Sloveniju: 6.2.2016. Messe Dornbirn (Austrija), 13.2.2016. Arena Varaždin (Hrvatska) i 27.2.2016. dvorana Golovec, Celje (Slovenija). Ulaznice za koncert u Dornbirnu možete već sada nabaviti na dinomerlin.com/turneja, za koncert u Varaždinu na ticketshop.hr, a za koncert u Celju na Eventim mreži.