|

Novi video spot grupe Emir & Frozen Camels

Novi video spot grupe Emir & Frozen Camels
0
S
Sarajevo-x.com
15.11.2007. u 13:15
0
komentara
0

dijeljenja
Novi video spot grupe Emir & Frozen Camels
Ovih dana televizije u regionu premijerno će početi sa emitiranjem najnovijeg video spota grupe “Emir & Frozen Camels”. Radi se o “live” verziji pjesme “21.Vijek (Kiša)”, a dijelovi spota su snimljeni na protekloj veoma uspješnoj turneji Emira i njegovih “smrznutih kamila”.
Na ovaj način, gledatelji će moći vidjeti dijelić atmosfere sa nastupa ove grupa na renomiranom “FM4 Frequency” festivalu” u Salzburgu u Austriji, na kojem su E&FC predstavljali naš region kao pobjednici velikog MTV Adria natjecanja “Catch the Frequency”.

Osim ovoga, video spot prikazuje i dijelove koncerta E&FC sa ovogodišnjeg “Internacionalnog Festivala prijeteljstva” u Goraždu, ali i sa nezaboravnog koncerta na “Beer Fest 2007” festivalu u Beogradu, na kojem su Emir & Frozen Camels nastupili pred skoro 100000 ljudi.

”Izabrali smo pjesmu koja govori o kiši, kao simbol nečeg čistog, neuprljanog i novog. Pjesma govori o želji i potrebi da mlađe generacije konačno preuzmu stvar u svoje ruke, jer očito je da ovi stariji nemaju ni znanja, ni snage, ni želje da naprave nešto više za ovu našu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je frontmen grupe Emir Bukovica.

Pjesma “21.Vijek (Kiša)” je tako, ni kriva ni dužna, postala simboličan vid otpora ovoj trenutnoj “status quo” političkoj situaciji u BiH i krizi čije se riješenje ne nazire.

“Nisam naivan da mislim da se pjesmom može mijenjati svijet, ali ne želim biti ni izvan svega i nijemo gledati svoju i mlađe generacije kako ni krivi, ni dužni žive životom nedostojnim 21.vijeka”, dodaje Emir.

Pjesma “21.Vijek (Kiša)” u svom refrenu ipak donosi dašak optimizma, jer kaže “Dvadeset i prvi je vijek, naše kiše dolaze tek…”

Ovo je ujedno i posljednji singl i video spot grupe “Emir & Frozen Camels” pred izlazak njihovog trećeg albuma, koji se očekuje početkom iduće godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.