Muzika
0

Novi video spot grupe Emir & Frozen Camels

Sarajevo-x.com
Ovih dana televizije u regionu premijerno će početi sa emitiranjem najnovijeg video spota grupe “Emir & Frozen Camels”. Radi se o “live” verziji pjesme “21.Vijek (Kiša)”, a dijelovi spota su snimljeni na protekloj veoma uspješnoj turneji Emira i njegovih “smrznutih kamila”.

Na ovaj način, gledatelji će moći vidjeti dijelić atmosfere sa nastupa ove grupa na renomiranom “FM4 Frequency” festivalu” u Salzburgu u Austriji, na kojem su E&FC predstavljali naš region kao pobjednici velikog MTV Adria natjecanja “Catch the Frequency”.

Osim ovoga, video spot prikazuje i dijelove koncerta E&FC sa ovogodišnjeg “Internacionalnog Festivala prijeteljstva” u Goraždu, ali i sa nezaboravnog koncerta na “Beer Fest 2007” festivalu u Beogradu, na kojem su Emir & Frozen Camels nastupili pred skoro 100000 ljudi.

”Izabrali smo pjesmu koja govori o kiši, kao simbol nečeg čistog, neuprljanog i novog. Pjesma govori o želji i potrebi da mlađe generacije konačno preuzmu stvar u svoje ruke, jer očito je da ovi stariji nemaju ni znanja, ni snage, ni želje da naprave nešto više za ovu našu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je frontmen grupe Emir Bukovica.

Pjesma “21.Vijek (Kiša)” je tako, ni kriva ni dužna, postala simboličan vid otpora ovoj trenutnoj “status quo” političkoj situaciji u BiH i krizi čije se riješenje ne nazire.

“Nisam naivan da mislim da se pjesmom može mijenjati svijet, ali ne želim biti ni izvan svega i nijemo gledati svoju i mlađe generacije kako ni krivi, ni dužni žive životom nedostojnim 21.vijeka”, dodaje Emir.

Pjesma “21.Vijek (Kiša)” u svom refrenu ipak donosi dašak optimizma, jer kaže “Dvadeset i prvi je vijek, naše kiše dolaze tek…”

Ovo je ujedno i posljednji singl i video spot grupe “Emir & Frozen Camels” pred izlazak njihovog trećeg albuma, koji se očekuje početkom iduće godine.