Muzika
8

Novi urnebesni spot Hladnog piva: Treba hrabro stisnuti oči i dodati gas

Klix.ba
Godinu dana nakon izlaska nagrađivanog albuma "Dani zatvorenih vrata" i 6 pjesama koje su osvojile radijski i televizijski etar, poput "Firme" ili "Vjeruj u mene", došao je na red novi singl Hladnog piva.

Riječ je o pjesmi "Dibidus", čiji audio na YouTubeu ima više od 150.000 pregleda, a na koncertima je publika pjeva od riječi do riječi.

"Dibidus je himna za raskalašene, nesavjesne među nama. Dibidus poručuje da se ne treba zamarati informacijama, važnim i nevažnim, već hrabro stisnuti oči i dodati gas", poručuje Mile Kekin.

U vrijeme kada smo svi bombardovani brojnim informacijama, uglavnom negativnim, gdje paranoja vlada iza svakog ugla, ponekad jedino što preostaje je "stisnuti oči i dodati gas". Dibidus beži od znanja i lomi čaše jer "ako je budućnost crni bezdan, dopusti mi da ne znam", poručuje Hladno pivo.

Videospot za pjesmu "Dibidus" donosi priču koja pokazuje kako bi svet izgledao kroz "roze naočare". Reditelj spota je Vojan Koceić iz splitskog Pilot Studija, a što se tiče Hladnog piva, po svemu sudeći napravili su urnebesnu postapokaliptičnu komediju.

Punk-rock velikani Hladno pivo nastupit će 31. jula u okviru Šabačkog letnjeg festivala.