FIS - kultura
0

Novi Triptonite Psychedelic Session

Sarajevo-x.com
Asocijacija Triptonite Vam predastavlja novi "Triptonite Psychedelic Session", 12. Septembra u kultnom sarajevskom underground klubu FIS-kultura.

Nakon ljetnog open air festivala "The Gathering" koji je održan 8. Augusta na sarajevskom odmaralištu Barice, nastavljamo u istom duhu promocije bosanskohercegovačke psychedelic trance scene.

Za Vašu septembarsku dozu psihodeličnih zvukova će se pobrinuti Wedran (Triptonite, Dom mladih - Sarajevo) i Scarab (Transistanze - Zenica). Ismar Karabeg ili Scarab je DJ i producent koji je mnoge oduševio svojim jutarnjim nastupom na open air festivalu na Baricama. Karijeru počinje kao jedan od suosnivača asocijacije Transistanze koja već veliki broj godina radi na organizaciji brojnih party-a i događaja koji su za cilj imali promociju psihodelične trance muzike i kulture u BiH. Muzički dezorijentisan, koristi se svim stilovima psychedelic trance-a kako bi vam pripremio savršen muzički kokteil za subotnje veće.

Vedran Hamzić ili DJ Wedran se 1999. godine počeo baviti DJingom i aktivnom promocijom psychedelic trance muzike u Sarajevu i BiH. U toku 2000. godine formiranjem alternativnog Radija 3, Wedran dobija priliku da svoju ljubav prema psy trance-u podijeli sa slušaocima Kantona Sarajevo putem prve radio emisije na prostorima BiH koja se bavi promocijom ovog zvuka koja je dobila naziv "Triptonite". Emisija se još uvijek emituje na sarajevskom radiju 202, sa istim ciljem kao i prije devet godina.

U proteklih nekolika godine Wedran je dokazao svoj kvalietet nastupajući sa zvijezdama elektronske muzike kao što su: Cristian Varela, Terry Francis, John Acquaviva, DJ Sultan, Funk D'Void, Darren Price (Underworld), Scarlett Eteinne, Marco Bailey, Testo, itd.

Za fluorestcentne dekoracije koje su neizostavan dio svih psychedelic trance partija će se pobrinuti art grupa KolorKultura.

Party počinje u 22 sata, a ulaznica košta 5 KM