Predstavili se publici
30

Novi mostarski duo na sceni: Elliot pjeva o ljubavi u pjesmi "Plastelin"

L. K.
Namjeravamo raditi punom parom, kontinuitet nam je veoma važan, istakla je na početku kratkog razgovora za Klix.ba članica benda Elliot Jasmina Šuta predstavljajući nam usput pjesmu "Plastelin" koju je snimala s Miranom Kaporom, drugim članom benda iz Mostara.

Miran je završio Bennington College u SAD-u, a Jasmina je jedan od pet vokala deseteročlanog MoRS Blues Benda i nekadašnja članica benda Floridus. Njih dvoje se znaju još iz perioda srednje škole, kada su bili u istom kampu "Summer Rock School - Songs That Matter" koji je održan 2016. godine na Jahorini. Tu su, kako kaže Šuta, već kliknuli kada je riječ o muzičkim stavovima. Povezalo ih je mišljenje da pjesma može biti dobra i kvalitetna bez obzira na žanr.

Nedugo zatim su pokrenuli saradnju i osnovali vlastiti bend koji su nazvali Elliot zbog zvučnosti i jednostavnosti naziva. Ističu kako su puni ideja i kako namjeravaju aktivno djelovati na sceni.

"Ne treba objaviti pjesmu samo da bi se objavila, ali ukoliko se radi svakodnevno, onda prirodno dođe do toga da bude dovoljno materijala za objavljivanje, bez velikih vremenskih razmaka. Planiramo raditi i spotove, ali to nam neće biti primarno za izbacivanje novih pjesama", kaže nam Šuta.

Muzičkih uzora imaju mnogo, a neki od njih su Igor Stravinsky, Flume, Lido i Nipplepeople. Nadaju se da će publici uspjeti prenijeti poruku svoje muzike koja je puna motiva ljubavi, spiritualnosti i misticizma te uokvirena modernom produkcijom, ali i tradicionalnim elementima balkanske kulture, zaključuje ambiciozna Mostarka.