Intervju za Klix.ba

Nina Badrić povodom koncerta: Nema ljepšeg grada da se proslavi Dan zaljubljenih od Sarajeva

Nina Badrić (Foto: Jelena Balić)
Nina Badrić (Foto: Jelena Balić)
L. R.
04.02.2024. u 22:58

Jedna od najvećih pop zvijezda u regionu Nina Badrić, odlučila je da za Dan zaljubljenih održi koncert upravo u glavnom gradu BiH. Tim povodom za Klix.ba, otkrila je šta za nju predstavlja Sarajevo, šta publika može očekivati i koji su joj planovi kada je riječ o muzičkoj karijeri.

Hrvatska pjevačica i kantautorica s karijerom dugom 30 godina i vlasnica nekih od najvećih hitova kao što su "Ako kažeš da me ne voliš", "Dodiri od stakla", "Takvi kao ti", "Da se opet tebi vratim", "Nek ti bude kao meni", "Čarobno jutro", "Ja za ljubav neću moliti" i "Moja ljubav" nastupat će 14. februara u Domu mladih.

"Uvijek se radujem susretu sa sarajevskom publikom i dolaskom u Sarajevo. Nema ljepšeg grada da se proslavi Dan zaljubljenih od Sarajeva", navela je Nina Badrić na početku razgovora.

Njen posljednji nastup u Sarajevu bio je u martu 2022. godine, kada je između ostalog, promovisala i svoj album "Dani i godine", a koliko toga se promijenilo tokom dvije godine od posljednjeg koncerta u Sarajevu, odgovara:

"Mislim da se nije promijenilo puno toga. Vrijednost mog života je tu i ono što ga čini takvim: vrijeme za sebe, dobri ljudi, sitne svakodnevne stvari koje sam počela opažati i u njima uživati."

Nije tajna da Nina Badrić voli često dolaziti u Sarajevo kako bi provodila vrijeme s prijateljima. No, budući da je posljednjih godina na ishrani bez mesa, rekla je da će ovaj put ipak uživati u pitama. Kaže kako je ovo poseban grad i da je vežu samo prekrasne uspomene.

Nina Badrić(Foto: Jelena Balić)
Nina Badrić(Foto: Jelena Balić)

"Sarajevo je za mene posebno mjesto. To svi znaju. Imam tamo svoju raju neka mjesta koje volim i kofer uspomena koje su sve redom prekrasne", objasnila je.

S tim u vezi, zanimalo nas je šta publika može očekivati od njenog nastupa u Domu mladih.

"Vjerujem da moja publika zna da ja na koncertima ne skačem kroz vatru i ne plešem na svili. Na svakom nastupu ostavim srce i dušu, nerijetko, ma budimo iskreni, skoro svaki put ne mogu sakriti suze jer neke od mojih pjesama toliko su intimne, toliko meni bliske da je nemoguće ostati ravnodušan na njih. Tako je i kod moje publike, uz moje su pjesme rasli, zaljubljivali se, udavali, rastajali… Sve su to one najiskonskije emocije koje ne možete 'fejkati'", navela je.

Duet s Petrom Grašom pod nazivom "Nemoj" mjesecima je veliki hit širom regiona, a Nina kaže da su tom saradnjom sebi ispunuli jednu davnu želju.

"Povjerenje publike je najvrednije u mom poslu. Počašćena sam što ljudi imaju vjeru u mene i prepoznaju dobru muziku. Ponosna sam na činjenicu što trajem i što me publika godinama bira i stavlja među najbolje", odgovara nam.

Navela je kako je njena karijera baš tu gdje treba biti te da ako i postoji neka neostvarena želja kao što su saradnje s drugim muzičarima, doći će u najbolje vrijeme.

"Trenutno radim na novom albumu, koji bi trebao ugledati svjetlo dana u maju ove godine. Jedva čekam da publika čuje neke nove pjesme i da krenem na veliku turneju", poručila je Nina.

Podsjećamo, ulaznice za koncert Nine Badrić pod nazivom "U mene se zaljubi", koji će se održati 14. februara u Domu mladih u Sarajevu, možete kupiti na platou Skenderije, na prodajnom mjestu Artikulacija BKC te putem sistema Entrio.ba.

140