Noć puna emocija
0

Nina Badrić: Koncert u Sarajevu će biti vrhunski

Klix.ba
Nina Badrić
Nina Badrić
Nina Badrić, pjevačica bez premca na regionalnoj sceni, održat će koncert 14. februara u Olimpijskoj dvorani Huan Antonio Samaranch. Nije sasvim slučajno odabran 14. februar, Dan zaljubljenih.

"Dan zaljubljenih, da li ima ljepšeg datuma od tog?! Presretna sam što smo dogvorili baš taj datum, jer Dan zaljubljenih pripada samo meni i mojim Sarajlijama". Sigurno mogu najaviti da će koncert biti vrhunske produkcije i priznajem da sam veoma uzbuđena", kazala nam je Nina.

U Zetri vas očekuje večer ispunjena kvalitetnom muzikom i emocijama s obzirom na to da se radi o pjevačici koja se okušala u gotovo svim muzičkim žanrovima: od pop muzike, gospela, ritam and bluesa, sevdaha, makedonske narodne muzike pa do jazza. U svakom od njih ostavlja svoj veliki pečat prepoznatljive i snažne interpretacije koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

Za Ninu je 2012. godina na poslovnom planu bila i više nego uspješna. Završila je ekskluzivnim novogodišnjim koncertom u kultnoj Tomićevoj ulici u Zagrebu te naslovnicama časopisa Grazia u čak četiri države Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji te Bosni i Hercegovini, koje posebnim decembarskim brojem rezimiraju najveće uspjehe javnih osoba tokom godine.

Ovo je prvi put da neka pjevačica dobije laskavu titulu i da se u isto vrijeme pojavi na sve četiri naslovice u različitim državama. Nina je zablistala u kreacijama Matije Vujice te slovenske kreatorice Erik & Matyash.

U 2012. godini pjesma "Moje oči pune ljubavi" sa Nininog sjajnog albuma "Nebo" ponijela je titulu najslušanije pjesme u hrvatskom radijskom eteru. Tu je i odlazak na Eurosong nakon nepuna dva mjeseca od operacije glasnica, gdje je besprijekorno otpjevala pjesmu "Nebo" kojom je predstavljala Hrvatsku. Pratili su je i veliki koncerti u beogradskoj Areni te zagrebačkoj dvorani Dražen Petrović, koje su bile ispunjene do posljednjeg mjesta, te saradnje na svjetskim kampanjama. Sve to poslovno je Ninu Badrić zadržalo u samom vrhu muzičke scene.

Do sada je objavila osam solističkih albuma, mnogobrojne live albume, singlove i duete sa eminentnim muzičarima iz regije, ali i svijeta, poput Montell Jordana. Dobitinica je osam Porina - najprestižnije nagrade struke, ali i mnogih drugih.

Višestruka je dobitnica Oskara popularnosti koji dodjeljuje struka i publika u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.

Ninu mnogi karakteriziraju kao najkompletniju pjevačicu današnjice. Njena osobnost, šarm, tj. faktor x, osvajaju na prvu, a mnogi je zbog njenog izgleda već godinama proglašavaju jednom od najljepših hrvatskih pjevačica.

Poznata je kao osoba koja rado učestvuje u mnogobrojnim humanitarnim projektima, a od početka karijere ne odstupa od kvalitetne muzike i njome gradi svoj muzički put.

Posljednji u nizu Nininih uspješnih projekata je i duet sa Mirzom Šoljaninom. U pitanju je ljubavna balada puna emocija pod nazivom "Duše su se srele", koju su i Nina i Mirza, nakon prijedloga Hayat Produkcije da baš njih dvoje u duetu otpjevaju ovu pjesmu, sa oduševljenjem prihvatili i zajednički otpjevali pjesmu.

Medijski pokrovitelji koncerta su Hayat TV, Hayat Music, RSG Radio, Antena Radio, Klix.ba i Gracija.

U prodaji su ulaznice za veliki solistički koncert Nine Badrić. Karte po cijeni od 10 KM (parter), 15 KM (tribine) i 30 KM (VIP) možete kupiti online na kupikartu.ba i njihovim prodajnim mjestima širom BiH:

Sarajevo

Bosanski Kulturni Centar, Branilaca Sarajeva 24, Raisseburo, Fra A. Zvizdovića 1 (Unitic), Centrotrans - Agencija Ferhadija i Agencija autobuska stanica Sarajevo, Cafe Opera, Branilaca Grada bb, Dea Hillton, Branislava Đurđeva 8/1, Magaza, Veliki ćurčiluk 20, Gaudi Lufthansa City Center, Trampina 10/II, Kompas, Maršala Tita – (Eventim), ulična prodaja: Plato Skenderija , Ferhadija i WOG centar Vogošća.

Banja Luka

MG Travel, Bana Lazarevića bb (Eventim) i DFK - Demo Fest Club

Tuzla

Agencija Putnik, Poslovnica I – Hotel Tuzla, Muharema Fiska Fizovića br. 15, Poslovnica II – Đorđa Mihajlovića bb, ulična prodaja: CD Shop Mido.

Zenica Dar Prirode – M.Tita 17, Centrotrans, MOSTAR: Fortuna Trade Tours, Poslovnica Hotel Ero.

Jablanica

Sunce Travel - Omladinsko šetalište bb, BIHAĆ : Aquamarine Travel Agency, P.C. Riz Krajina.

Visoko Vi-Tours - Tabhanska bb.