Najavio novi album
9

Nermin Puškar: U obilju produkcija mladi sve teže nalaze put do kvalitetne muzike

L. K.
Puškar ističe kako se raduje povratku koncertima i publici (Foto: Bruno Sedevčić)
Puškar ističe kako se raduje povratku koncertima i publici (Foto: Bruno Sedevčić)
Bh. kantautor Nermin Puškar nedavno je predstavio pjesmu "Ljubi me" i tako najavio novi album koji opisuje kao "stilski šaren" i pun zanimljivih iznenađenja.

Puškar je nekoliko posljednjih mjeseci proveo u krugu porodice i prijatelja te je period pandemije koronavirusa iskoristio kako bi se što više zbližio s onima do kojih mu je najviše stalo.

"Nažalost, zbog epidemioloških mjera pauziramo sa svirkama, kao i putovanjima. Stoga sam svoje slobodno vrijeme uložio u kreativni rad, a rezultati su itekako vidljivi", kaže Puškar koji je nedavno predstavio pjesmu "Ljubi me".

Novi singl opisuje kao svojevrsnu odu sadašnjem trenutku, prisutnosti, ali i prolaznosti. Upravo ovom numerom najavio je i novi album koji bi trebao izaći do kraja 2021.

"Moj pogled na muziku je vrlo širok, u tom smislu ne postoje granice i volim puno da eksperimentiram. Uglavnom, glas i autorski rukopis su ti koji određuju identitet, a ostalo se u skladu s kreativnim nabojem periodično mijenja. Ploča će svakako biti stilski šarena i spreman sam na zanimljiva iznenađenja, s obzirom na to da nam pop muzika daje tu veliku slobodu. Vjerujem da ćemo uskoro to sve lijepo složiti u dobar album", kaže.

Smatra da je naša izdavačka struktura vrlo slaba, ali i da su se u posljednjih 15 godina desile mnoge promjene.

"To je utjecalo i na umjetnost generalno, iznenađujuće smo dobri. Ima dobrih izvođača i bendova, ali mislim da smo prilično uskraćeni za općenarodni mir i blagostanje na sceni koje su imale naše kolege sedamdesetih i osamdesetih godina na ovim prostorima", ističe.

Dodaje kako je tehnologija umnogome napredovala, kao i da smo negdje dobili, a negdje izgubili: "Sada svako može snimati ploče, ali postavlja se pitanje kako će to zvučati na kraju. Na našim prostorima su itekako rijetki producenti, autori i izvođači koji stvarno vrhunski, odnosno svjetski rade svoj posao".

(Foto: Bruno Sedevčić)
(Foto: Bruno Sedevčić)

U obilju različitih produkcija se ruši sistem vrijednosti i ljudi, a mlađe generacije sve teže pronalaze put do kvalitetne muzike. Puškar ističe kako je jedno sigurno, muzika je uvijek bila i ostala hrana duše. Bez nje se ne može.

S tim u vezi ističe kako se raduje povratku na binu, kao i objavi novog albuma: "Jedva čekam odsvirati još puno koncerata vjernoj publici koja mi pruža podršku već dugi niz godina, na čemu sam im beskrajno zahvalan".