{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neponovljivi Toše Proeski danas bi proslavio 33. rođendan

25.1.2014. u 08:00
230
8
Neponovljivi Toše Proeski danas bi proslavio 33. rođendan
230
Neponovljivi Toše Proeski danas bi proslavio 33. rođendan
Toše Proeski
Dvadesetpetog januara fanovi i prijatelji iz cijele regije i šire prisjećaju se svog najomiljenijeg pjevača, princa Balkana. Ovim riječima mnogi su nazivali makedonsku muzičku zvijezdu Tošu Proeskog, koji bi, da je živ, danas slavio 33. rođendan.
Iako nas je prerano napustio sa svega 26 godina, iza sebe je ostavio bogatu muzičku ostavštinu, a njegove kolege i prijatelji za Tošeta imaju samo riječi hvale. Toše Proeski bio je izniman vokal, s posebnom bojom glasa koju je pratila jaka emocija i lagana melanholija, pa su u njegovim pjesmama mnogi pronašli sebe. Veliki čovjek i humanista tek je mali dio svega onoga što je Toše bio za života.

Mladić kojega je nadasve prije svega krasila skromnost, uvijek je isticao da je ljubav ono što treba pokretati ljude. Njegove riječi "Ne želm da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome" i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog čovjeka, ali i onima koji nisu imali tu priliku.

Danas će u Skopju biti održana i promocija knjige "Ovo nije kraj" u kojoj su obuhvaćeni i brojni detalji iz života Toše Proeskog, autorice Sonje Aleksoske Nedelkovske.

Iako je za njegove obožavatelje vrijeme stalo 2007. godine, Toše Proeski i dalje živi kroz svoju bogatu muzičku baštinu. Tako je i danas, sedam godina kasnije, kada se fanovi brojnim događanjima prisjećaju makedonskog slavuja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: