|

"Neki novi klinci": Poslušajte kako pjeva 10-godišnja Merjema Alihodžić iz Sarajeva

"Neki novi klinci": Poslušajte kako pjeva 10-godišnja Merjema Alihodžić iz Sarajeva
510
Klix.ba
20.11.2015. u 20:17
59
komentara
510

dijeljenja
"Neki novi klinci": Poslušajte kako pjeva 10-godišnja Merjema Alihodžić iz Sarajeva Foto: Facebook
Desetogodišnja Merjema Alihodžić iz Sarajeva pokazuje talent za pjevanje, a svojim je glasom već oduševila žiri srbijanskog talent showa "Neki novi klinci".
Merjema Alihodžić je nedavno ušla u drugi krug takmičenja muzičkog showa "Neki novi klinci" koji se održava u Beogradu.

"Merjema je pjevala još otkako je bila u vrtiću, a jedne prilike sam je odveo kod jednog čovjeka koji se bavi pjevanjem i koji nam je kazao da je šteta da se ne bavi tim. Nakon toga smo je uključili u kulturno-umjetničko društvo Baščaršija. Slušajući našu narodno muziku, iskazala je interesovanje i prijavila se na Zvjezdice granda, tj. Neki novi klinci, gdje je ušla u drugi krug takmičenja", govori za Klix.ba njen otac Haris Alihodžić.


Merjema Alihodžić - Prestala sam davno da se... by ciletin

Interes za pjevanje je pokazala još otkako je bila mala, a svoj prvi nastup je imala prošle godine nastupila na jednom takmičenju u kojem su djeca pjevala sevdalinke u Općini Novi Grad.

Sljedeći nastup je na manifestaciji posvećenoj Danu državnosti Bosne i Hercegovine.

Haris Alihodžić za Klix.ba navodi kako njegova kćerka preferira zabavnu muziku, ali jako voli i narodnu muziku, te sevdalinke, te će vjerovatno upisati srednju muzičku školu, a potom i Muzičku akademiju.

"Ona pjevuši i dok piše zadaću, kaže da joj tako odgovara. Kad ona pjeva, čitav komšiluk šuti", kaže kroz smijeh njen otac Haris Alihodžić.

Prijavi grešku


Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...