Muzika
1.3k

"Neizdrživo": Amel Ćurić u novom spotu ugostio Massima i lijepu Teu Bošković

Piše: L. Č.
Na portalu Klix.ba možete premijerno pogledati novi spot bh. pjevača Amela Ćurića, pobjednika muzičkog showa X Factor Adria. U pitanju je video za pjesmu naziva "Neizdrživo", koji je sniman u Poreču, u vili Massimovog prijatelja Darka Rauscha, pod režiserskom palicom Harisa Dubice.

U spotu za pjesmu "Neizdrživo" uz Amela Ćurića se pojavljuje i Massimo Savić, te prekrasna Tea Bošković koja je 2012. osvojila titulu prve pratilje Miss Hrvatske.

Ćurić ne krije oduševljenje zbog izlaska singla i izvrsne saradnje s grupom profesionalaca kojima se ovom prilikom okružio.

"Massimo se za vrijeme trajanja showa X Factor Adria pokazao kao odličan mentor, kolega i prijatelj, a to je ostao i nakon toga. Veliki je showman i pravi je izazov raditi s njim. Još dok je bilo u toku studijsko snimanje pjesme, Massimo se ponudio da odsvira gitarske solo dionice, a nakon toga smo došli do ideje i da bude akter u samom spotu. Što se tiče Tee, režiser Haris Dubica i ja smo tražili djevojku koja nije samo klasična ljepotica, već ima i karakter. Nakon nekog vremena, odlučili smo da bi tu ulogu mogla dobiti baš Tea. Cijela ekipa je bila izvrsna, veliki profesionalci u svom poslu i bilo je prekrasno sarađivati s njima", izjavio je Amel.

Massimo Savić kao osoba koja je već dugi niz godina na sceni, ostao je dosljedan svojim riječima koje je uputio Amelu za vrijeme trajanja showa - da će kao njegov mentor biti uz njega i nakon pobjede.

"Kao član žirija X Factora osjećao sam da trebam čvrsto stati uz svoga učenika, a ujedno i pobjednika tog regionalnog TV showa. Sam poziv Amela da snimim gitare za pjesmu 'Neizdrživo' primio sam s puno simpatija. Snimanje gitarskih dionica pjesme u konačnici se pretvorilo i u snimanje istih tih dijelova na spotu. Morate znati da snimanje spotova zna biti vrlo zamorno i puno praznog hoda, ali taj je jedan dan u Poreču bio drugačiji i veselim se da je ostao zabilježen kao video za pjesmu Neizdrživo", rekao je Massimo.

Spot je sniman u režiji Harisa Dubice, omiljenog režisera Dine Merlina. koji živi u Švicarskoj, gdje se spot prvobitno trebao snimati. Slovi za jednog od najboljih režisera muzičkih spotova na ovim prostorima, a dvije godine zaredom osvojio je nagradu za "Best Swiss Video". Već godinama sarađuje s poznatim imenima regionalne muzičke scene, kao što su Zabranjeno pušenje, Dino Merlin, Marija Šerifović, Emina Jahović, Saša Kovačević, Aco Pejović, Djogani, DJ Denial X & MC Yankoo i mnogi drugi.

"Bilo je lijepo iskustvo sarađivati s Amelom, Massimom i ponovo s Teom s kojom sam već ranije sarađivao na jednoj reklami za švicarske čokoladice. To je moj prvi spot koji sam radio u Hrvatskoj i nadam se da ću ponovo imati priliku nešto snimati u toj predivnoj zemlji bogate prirode. Amel je vrlo angažovan i ništa ne prepušta slučaju. Želim mu karijeru koju zaslužuje. Massimo je fantastičan umjetnik i postao sam njegov fan. Kamera ga voli, ima tu neku mistiku u sebi", poručio je Dubica.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Amil Lojo s kojim je Ćurić i ranije sarađivao. Osim Amela, Lojo je sarađivao i s Giulianom, Massimom, Lanom Jurčević i brojnim drugim zvijezdama širom regije.

"Hvala Amelu, Massimu i Menartu na ukazanom povjerenju... Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti dio tima. Mislim da imamo pravu pjesmu u pravo vrijeme s pravim izvođačem. Suviše je da pričam o Amelovim vokalnim sposobnostima, ali moram reći da mi nije nikad zvučao uvjerljivije. Siguran sam u to da će i publika prepoznati i osjetiti tu hemiju između Amela i pjesme", kazao je Lojo.

Ovo je Amelov prvi singl za hrvatsku izdavački kuću Menart s kojom je potpisao ugovor i koja vodi brigu o njegovom menadžmentu.

U razgovoru za Klix.ba, Amel Ćurić navodi kako je prezadovoljan svime što se izdešavalo u protekla tri mjeseca.

"Prezadovoljan sam kompletnom ekipom kojom sam bio okružen sve vrijeme snimanja ovog mog prvog singla i spota nakon pobjede na X Factoru, a posebno ekipom iz moje izdavačke i matične kuće Menart. To je ekipa profesionalaca koji znaju raditi svoj posao i mislim da se između nas stvorila hemija iz koje će izaći jedna pozitivna priča. Dijelimo isto mišljenje, a to je ono sto je vrlo bitno za jednu kvalitetnu saradnju", kaže Ćurić.

Nakon nastupa u Novom Sadu, Budvi, Zagrebu, Mostaru, Tuzli, Sarajevu..., Ćurić će pjesmu i spot promovisati u regiji. U planu je promocija na prostorima cijele bivše Jugoslavije, a nakon toga slijede nastupi u novembru i decembru.

"Upravo smo u pregovorima za nastup za novogodišnju noć. Nama koji se bavimo ovim poslom, Nova godina je uvijek radna", kaže Ćurić.

Amel Ćurić u planu ima već drugi singl i spot, a kako otkriva za Klix.ba, trenutno dogovara duet s jednom velikom zvijezdom, no nije nam želio otkriti o kome je riječ.